Партизан победник НЛБ лиге

Кошаркаши Партизана освојили су трећу узастопну титулу шампиона Јадранске лиге, пошто су у Београдској арени победили загребачку Цибону са 63:49 (17:9, 21:18, 9:16, 16:6) у финалу тог регионалног такмичења.

Партизану је финале пред више од 12.000 људи који су створили лепу атмосферу у Београдској арени било пето узастопно у Јадранској лиги. Трофеј шампиона Јадранске лиге у последњих шест сезона освајали су клубови из Србије.

"Црно-бели" су одлично почели дуел, лаким поенима из рекета брзо су стигли до вођства од 6:0, а у последња три минута прве четвртине серијом 7:1, коју је завршио Миленко Тепић поенима уз звук сирене, повели и са 17:9.

Прву двоцифрену предност Партизан је стекао већ почетком друге четвртине, када је Величковић са четири узастопна поена свом тиму донео предност 21:11. Домаћи су потпуно затворили прилаз свом кошу, на моменте су играли веома атрактивно, док су Цибону у игри одржавали Андерсон и Хомен. Највећу предност Партизан је имао у осмом минуту, када је повео са 19 поена разлике 35:16.

Цибона се, ипак, није предавала и прво полувреме је завршила серијом 11:3 којом је заостатак смањила на прихватљивих 27:38.

"Црно-бели" су почетком треће деонице успевали да одржавају предност од око 10 поена разлике, али су у финишу те четвртине потпуно стали, док је Цибона заиграла боље у одбрани и почела да погађа шутеве. Тројком Марина Розића у последњем нападу треће четвртине Цибона је резултат смањила на 43:47.

Најближа изједначњу Цибона је била у четвртом минуту последње деонице, када је Андерсон погодио тројку за 49:52. Тај погодак Андерсона, међутим, био је последњи Цибонин на мечу, иако је исти играч у следећем нападу имао шансу и да заостатак смањи на поен.

Андерсон је, ипак, промашио тај шут, а његова екипа до краја утакмице није успела да постигне кош, док је Партизан полако градио предност.

Нервоза гостију најбоље се видела када је Андерсон на Партизановој половини терена без потребе направио неспортску личну грешку над Јаном Веселим, који је погодио оба слободна бацања за вођство српског првака од 58:49 три минута пре краја. Партизан је до краја меча само повећавао предност до коначних 63:49.

Освајање трофеја "црно-бели" су прославили у мајицама са натписом "најбоље из Србије" на леђима, док је на предњој страни била слика три трофеја и парола "шампиони".

Дворана: Београдска арена; Гледалаца 12.250;
Судије: Пукл, Колар (Словенија), Шутуловић (Црна Гора).

Партизан: Тепић 8, Милошевић 1, Рашић, Трипковић 8, Величковић 17, Лазми 11, Алексић, Витковац, Божић 1, Ракочевић 6, Весели 7, Вранеш 4.

Цибона: Хомен 11, Кус, Лонгин, Пркачин, Троха, Вукушић 6, Андрић, Каловеј 7, Зупчић, Принц, Розић 3, Андерсон 22.

Освајањем НЛБ лиге Партизан је освоји максималних 15 ботова за Евролигу.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво