Кошаркашице Хемофарма освојиле Куп Србије

Кошаркашице вршачког Хемофарма победнице су овогодишњег Купа Србије, пошто су у финалном мечу савладале екипу Црвене звезде резултатом 79:66. По четвртинама је било 17:11, 16:14, 25:24, 21:17.Финални меч одигран је у хали Миленијум у Вршцу.

Била је ово пета узастопна, а девета укупно освојена титула кошаркашица Хемофарма у Купу Србије.

Од самог почетка сусрета Вршчанке су заиграле изузетно агресивно у одбрани. Посебну пажњу су посветиле најбољој играчици Црвене звезде Миљани Мусовић, која је у првом полувремену постигла само пет поена. С друге стране, ефикасном игром у нападу, пре свега Тамаре Радочај, већ на крају првог дела меча стигле су до вођства од 33:25.

У наставку сусрета "црвено-беле" више нису имале снаге за евентуални преокрет. Вршчанке су деловале изузетно сигурно, постепено увећавајући предност, која је у појединим тренуцима износила и више од 15 поена разлике.

У екипи Хемофарма Тамара Радочај је са 22 поена била најефикаснија, а припала јој је и титула најбоље играчице турнира, као и најбољег стрелца. Поред ње, истакле су се још Биљана Станковић са 11 и Дара Ковачевић са 10 поена.

У екипи Црвене звезде најефикаснија је била Миљана Мусовић са 17 поена, док је Ива Рогвић утакмицу завршила са 15 поена.

Победнички пехар и златне медаље кошаркашицама Хемофарма уручио је председник Кошаркашког савеза Србије Драган Капичић, док је председник Општине Вршац Чедомир Живковић уручио сребрне медаље кошаркашицама Црвене звезде, као и пехар Тамари Радочај намењен најбољој играчици финалног турнира.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво