Читај ми!

Никола Јокић – најбољи асистент у историји Денвера

Никола Јокић је у победи Денвера над Минесотом уписао свој јубиларни 90. трипл-дабл, али је постао и легенда клуба. Српски центар је најбољи асистент у историји клуба из Колорада.

У утакмици у којој је Јокић остварио 13 асистенција претекао је Алекса Инглиша и постао лидер франшизе свих времена по броју успешних додавања која су завршена поенима. Асистенција за Колдвел-Поупа била је његова 3.680 асистенција у каријери.

Јокићу је било потребно 269 утакмица мање (читај три сезоне мање) да стигне до врха листе. Инглишу је за 3.679 асистенција било потребно 837 утакмица, док је српски тенисер ово остварио након 568.

"Да будем искрен, ово је можда прва ствар на коју сам поносан, само зато што, надам се, моји саиграчи воле да играју са мном јер волим да додајем лопту. Тако да је ово можда први пут да сам поносан на овако нешто", рекао је најбољи асистент Денвера након меча.

Доскорашњи најбољи асистент Алекс Инглиш честитао је Николи на оствареном достигнућу.

"Знао сам да ће на крају мој рекорд бити оборен. Почаствован сам што видим да је то урадио двоструки, мислим троструки најкориснији играч НБА који то чини. Честитам, момче", написао је Инглиш.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара