Читај ми!

Бартомеу: Добродошли у Београд, град кошарке

Много је неизвесности и то ће сигурно трајати неко време, али упркос свим изазовима, желимо да славимо кошарку, рекао је председник Евролиге Ђорди Бартомеу на званичној церемонији отварања завршног турнира Евролиге у српској престоници.

Овог викенда у Београду се одржава Завршни турнир кошаркашке Евролиге.

"Добро дошли у Београд, град кошарке", поручио је Бартомеу.

Завршни турнир Евролиге је првобитно требало да се одржи у Берлину, али због стриктних правила услед пандемија коронавируса, турнир је премештен у Београд.

"Нисмо били сигурни да ли ћемо имати навијаче на трибинама. Због њих играмо и нисмо могли да имамо још један фајнал-фор без њих. Хвала Берлину јер су разумели тешку одлуку, као и Београду који је успео да преокрене све и организује турнир у овим изазовним временима. Биле су ово тешке две године, али је велика срећа видети пуне арене", рекао је Бартомеу.

Он је рекао и да се тешка времена настављају због рата у Украјини.

"Надамо се да ће мир доћи брзо. Не смемо да заборавимо да неки тимови неће завршити сезону коју су почели због тога. Много је неизвесности и то ће сигурно трајати неко време, али упркос свим изазовима, желимо да славимо кошарку", рекао је први човек Евролиге.

На завршном турниру ће наступити кошаркаши Реал Мадрида, Барселоне, Олимпијакоса и Ефеса.

"Тимови су спремни да пруже сјајан турнир. Честитам Барселони, Реалу, Олимпијакосу и Ефесу који су дошли овако далеко. Хвала њима, али и осталим тимовима који су нам приредили сјајну сезону", закључио је Бартомеу.

За најкориснијег играча сезоне проглашен је Никола Миротић из Барселоне, најбољи стрелац је Василије Мицић, Кајл Хајнс је најбољи дефанзивац, док је за најбољег тренера проглашен Јоргос Барцокас.

Званична церемонија почела је одавањем поште преминулом немачком кошаркашу Адемоли Окулаџи.

уторак, 04. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије