Читај ми!

Филаделфија и Финикс у полуфиналима

Кошаркаши Филаделфије декласирали су Торонто са 132:97 на гостовању и са укупним резултатом 4:2 у победама пласирали се у полуфинале Источне конференције. На гостујућем терену до кљулне победе је дошао и Финикс надигравши Њу Орлеанс са 115:109 и са идентичним скором обезбедили полуфинале на Западу.

Иако је Торонто после три пораза успео да са две победе смањи предност Филаделфије, није им пошло за руком да на свом терену четвртфинале уведу у неизвеснију завршницу.

Гости су од самог старта преузели иницијативу и готово рутински дошли до одлучујуће победе која их води у полуфинале Истока где ће се надметати са Мајамијем који је са 4:1 у серији елиминисао Атланту.

Домаћини су успели да добију другу четвртину и наговесте повратак у меч, али је то било све, јер су гости у трећој потпуно преузели иницијативу и потом само увећавали вођство до краја меча.

Филаделфију су у ефикасности предводила чал тројица играча који су остварили двоструки двоцифрен учинак.

Џоел Ембид је био најефикаснији са 33 постигнута поена уз 10 скокова, Џејмс Харден је имао 22 поена и 15 асистенција, док је Тобијас Херис убацио 19 поена уз 11 скокова. Мало је недостајало да им се придружи и Тајрис Макси који је меч завршио са 25 поена уз осам асистенција и три скока.

Једини играч који је пружао достојан отпор гостима био је Крис Бачер, који је такође имао дабл-дабл са 25 поена и 10 скокова. Паскал Сјакам је постигао 24 поена, уз по седам скокова и асистенција.

Сасвим другачија ситуација била је и у дуелу Њу Орлеанса и Финикса, где су домаћини пружили знатно бољи отпор, па чак и добили другу четвртину са 10 поена предности.

Међутим гости су у другом полувремену начинили преокрет па је резултатска клацкалица трајала све до саме завршнице. Гости су повели са 106:104 тројком Девина Букера минут и 42 секунде пре краја меча а онда предност више нису испуштали.

Тако су дошли до победе која их води у полуфинале Запада где ће се надметати са победником из дуела Даласа и Јуте.

Победнички тим је предводио Крис Пол који је утакмицу завршио са 33 постигнута поена, четири скока и осам асистенција, а одлично га је пратио Деандре Ајтон који је меч завршио са 22 поена и седам скокова.

У тиму Њу Орлеанса најефикаснији је био Брендон Инграм који је уписао 21 поен уз 11 асистенција.

У последњем синоћном мечу Далас је надиграо Јиту на гостовању са 98:96 и са скором 4:2 обезбедио полуфинале у коме ће снаге одметити са Финиксом.

До победе их је опет предводио Лука Дончић који је био надомак дабл-дабл учинка а имао је одличну подршку и од Џејлена Брансона. 

Резултати НБА мечева:

Торонто - Филаделфија 97:132
Њу Орлеанс - Финикс 109:115
Јута -Далас 96:98

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара