Отворен 20. мини баскет фестивал "Рајко Жижић"

Јубиларни, 20. Међународни мини баскет фестивал "Рајко Жижић" отворен је у Хали 3 на Београдском сајму.

На фестивалу учествује око 3.750 девојчица и дечака из рекордних 250 екипа, а подељени су у четири старосне групе: 2009. и млађи, 2010. и млађи, 2011. и млађи и 2012. и млађи.

Председник Удружења мини баскет Србија при Кошаркашком савезу Србије (КСС) Раде Георгиевски, који је већ две деценије најзаслужнији за овај својеврсни кошаркашки дечји спектакл, на почетку је добио пехар од три девојчице из Зворника.

Председник КСС Предраг Даниловић свечано је отворио фестивал и присутним девојчицама и дечацима пожело све најбоље у новој години.

"Децо, желим вам да порастете, да се играте и забављате, дружите, да будете добри у школи, да не слушате родитеље него тренере. Желим да вам овде буде лепо", рекао је Даниловић на свечаном отварању у Хали 3.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић поклонио је Георгиевском специјалну серију значки ОКС-а.

"Господин Георгиевски овај поклон у потпуности заслужује, за 20 година бављења овим хуманим и добрим послом за кошарку и спорт. Имао сам ту част и велику привилегију да тренирам Рајка Жижића три године и лично сам био доста везан за тог дивног човека и великог играча. Ви сте најбољи део Србије, ви сте овде сви победници и нико неће до последње утакмице да изгуби. Желим вам добро здравље и све најбоље", поручио је Маљковић.

Да Мини баскет има подршку Фибе потврдило је и присуство спортског директора Фибе за Европу Косте Илијева.

"Поздрав свој деци, тренерима и организаторима... Желим вам да одржавате овај турнир бар још 20 година у овој земљи кошарке!", рекао је Илијев.

Захвалнице-пехаре су добили и Београдски сајам, компанија НИС, КСС, доскорашњи селектор Србије Александар Ђорђевић, селекторка сениорки Марина Маљковић, селектор 3x3 репрезентације Горан Војкић, син Рајка Жижића Иван, сви регионални савези, као и клубови који су свих 20 година учесници овог фестивала - Земун, Младост Земун, Жарково и Велика Кикинда.

Фестивал у организацији КСС, званично је почео у четвртак и трајаће до суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво