Партизан после велике борбе поражен од Дарушафаке

Кошаркаши Партизана поражени су од Дарушафаке са 65:63 у мечу трећег кола топ 16 фазе Еврокупа. Наредне недеље ове две екипе се састају у Београду.

Црно-бели су забележили и први пораз у наставку такмичења у Еврокупу. Након две победе, поражени су од Дарушафаке. Могли су и до новог тријумфа. Нијансе су одлучивале, а тас је ипак превагнуо на страну домаћина. Обе екипе сада имају исти скор – две победе и један пораз, следи реванш у Београду.

Тврда утакмица, мали број поена, велика борба под оба коша. Екипе су постизале кошеве у серијама. Партизан је одличном одбраном успео да реши прво полувреме у своју корист. У нападу није баш све најбоље функционисало, па се на одмор отишло при вођству нашег тима од 32:30.

У наставку црно-бели су почели серијом од 4:0, уз неколико промашених слободних бацања за три минута игре. Потом се пробудила Дарушафака, стегла одбрану и преокренула резултат у своју корист – 44:38.

Наставио је домаћин са добром игром и у последњем периоду, контролисао је резултат и није дозволио црно-белима да се врате у меч. Партизан је константно покушавао, претио, међутим, у одлучујућим моментима није имао довољно концентрације, што је олакшало посао Дарушафаки.

Црно-бели се нису предавали, са неколико везаних кошева успели су да се врате у меч и у последња два минута уђу са заостатком од три пеона – 63:60. Последњи минут донео је велику драму: Партизан је пришао на минус један – 63:62.

Последњи напад, Загорац је имао отворен пут, одлучио је да застане и проба да тројком реши меч у корист Партизана, међутим, рука је задрхрала и није успео да добаци до коша. На крају Дарушафака долази до победе.

Загорац, Пејџ и Макаду су постигли по 13 поена за црно-беле. Код Дарушафаке, Демир је постигао 13, а Џонс 12 поена.

Група Е, треће коло:
Дарушафака - Партизан 65:63
Тренто - Виртус 67:73

Табела:
Партизан 2/1
Дарушафака 2/1
Виртус 2/1
Тренто 0/2

Ток меча:

20.15 – Крај утакмице, Дарушафака – Партизан 65:63. Партизан промашује шут за победу у последњем нападу.

20.11 – Последњи минут, црно-бели заостају само један поен 63:62.

20.00 – Дарушафака боља и у последњем периоду, контролише резултат и на пет минута пре краја води са 57:50.

19.46 – Домаћин успева да сломи отпор Партизана и реши трећи период у своју корист, на крају – 48:43 пред последњу четвртину.

19.33 – Дарушафака користи празан ход у игри црно-белих и преокреће резултат у своју корист – 39:38.

19.30 – Серијом од 4:0 на старту другог полувремена, црно-бели поново одлазе на плус шест – 36:30.

19.09 – Противник је успео и да поведе, 30:29. Ипак у последњем нападу црно-бели успевају да тројком Гордића на паузу оду са вођством – 32:30. Најефикаснији у Партизану је Загорац са седам поена, шест је постигао Гордић (2/2 за три поена), док су Макаду и Јарамаз додали по пет. Код домаћина, Демир је постигао осам поена, а Браун пет.

19.06 – Након тајм-аута Дарушафака постиже две везане тројке и серијом од 6:0 долази до изједначења – 29:29.

19.03 – Одбрана Партизана одлично функционише. У нападу помало "шкрипи", али ипак црно-бели успевају да повећају предност – 29:23. 

19.00 – Црно-бели одржавају предност, три минута пре краја првог полувремена воде са 25:21.

18.50 – Јака одбрана, бољи напад. Партизан је преокренуо и средином друге четвртине води са 22:18. 

18.40 – На крају прве четвртине, Дарушафака води са 15:12. Мучи се Партизан у нападу, шут за три поена 0/7, али срећом, ни домаћин не блиста.  

18.25 – Лош почетак црно-белих, Дарушафака води са 8:2. Напад Партизана не функционише на старту, нема решења у завршници, што је домаћин искористио. 

18.15 – Почео је меч у Истанбулу. Петорка Партизана: Волден, Јарамаз, Загорац, Јанковић, Томас.

Изабраници Андрее Тринкијерија имају две победе из прва два кола и заузимају прво место на табели групе Е, док Виртус и Дарушафака имају половичан скор, а Тренто два пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво