Леброн води, Лука прати, Јокић на петом месту

Трећи пресек гласова за НБА "Ол-стар" утакмицу донео је веома занимљиве резултате. Леброн Џејмс поново предводи све конференције са скоро пет милиона гласова, док око 150.000 мање од њега има Лука Дончић. Никола Јокић на Западу заузима пето место међу високим играчима, а Јанис Адетокумбо предводи гласове на Истоку.

Полако али сигурно се захуктава ситуација око гласова публике за избор играча који ће учествовати на "Ол-стару" у Чикагу.

Кошаркаш Лејкерса Леброн Џејмс предводи све играче са 4.747.887 гласова, а у стопу га прати узданица Даласа Лука Дончић са 150.000 гласова мање. Њих двојица предводе гласове у обе конференције.

Најбољи на Истоку је Јанис Адетокумбо са 4.474.107 гласова, док је на другом месту Паскал Сијакам са два милиона гласова мање.

Српски центар Никола Јокић заузима пето место на Западу међу високим играчима са 889.387 гласова.

Испред Николе су Пол Џорџ, Кавај Ленард, Ентони Дејвис и Леброн, а иза су остали Кармело Ентони, Кристапс Порзингис, Карл-Ентони Таунс, Брендон Инграм и Двајт Хауард.

Што се тиче бековских позиција на Западу, највеће изненађење је Алекс Карусо из редова Лејкерса, који се на листи нашао испред Вестбрука, Карија, Мичела, Букера, Расела и Моранта.

Карусо је велики љубимац навијача најтрофејније франшизе лиге, па се на листи на високом четвртом месту нашао упркос томе што у просеку бележи 5,7 поена, два скока и две асистенције.

Пет бекова Запада чине Лука Дончић, Џејмс Харден, Демијан Лилард, Алекс Карусо и Расел Вестбрук.

На Истоку су то Тре Јанг, Кајри Ирвинг, Кемба Вокер, Дерик Роуз и Кајл Лаури, док је пет играча на високим позицијама са највише гласова: Јанис Адетокумбо, Паскал Сијакам, Џоел Ембид, Џими Батлер и Џејсон Тејтум. 

Пре две године уведена су правила за "Ол-стар" драфт: навијачи, играчи и новинари гласају за играче, које потом капитени бирају за своје екипе.

Гласови навијача чине 50 одсто укупног броја, док по 25 процената одлази на играче и медије. Тренери ће бити задужени да одаберу резерве.

Домаћин догађаја биће Чикаго, који ће од 13. до 16. фебруара угостити највеће звезде НБА лиге, а за то такмичење постоји више начина за гласање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво