Преминуо Милован Степандић

Српски кошаркашки тренер Милован Степандић је преминуо у 65. години. Рођени Шапчанин се тренерским послом бавио од 1977. године, а најпре је радио у локалним клубовима.

Степандић је првих 20 година тренерске каријере (1978-1998) провео радећи у родном Шапцу, са изузетком по једне сезоне у осјечкој Славонији и подгоричкој Будућности.

Започео у млађим категоријама Мачве 1977, а потом је радио у шабачким клубовима ОКК Шабац, Ива Зорка, затим у осијечком КК Славонија, подгоричкој Будућности, Борцу из Чачка, новосадској Војводини, Свислајону из Вршца, ваљевском Металцу, као и у београдским клубовима Лавови 063, ФМП, ОКК Београд, где је пре око четири године завршио каријеру због болести.

Степандић је био велики хит са Зорком из Шапца у ЈУБА кошаркашкој, коју је тренирао у два наврата, а у којој је у том периоду наступао и легендарни српски кошаркаш Мијаило Грушановић.

Микан и Степи, како су им гласили надимци, били су нераздвојни – сјајно су сарађивали и били велики пријатељи, а посебну муку задавали су најбољим кошаркашким клубовима тог доба.

"Годину дана сам играо заједно са Степандићем када сам почињао, после тога је он преузео кошаркашки клуб, био је тренер и двадесет година смо сарађивали у Иви, плус неколико година ван Шапца. Значи, знамо се. Није требало ништа да ми говори, погледом смо се разумели. Чак 30 година смо сарађивали и дан-данас смо остали добри и могу ти рећи да је и њему било лепо, а и мени", рекао је Грушановић пре неколико година у Око магазину.

Широј јавности је био познат и као стручни консултант у преносима кошаркашких утакмица на Јавном сервису Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво