Богдановић: Да вратимо осмехе на лица навијача и испишемо историју

Кошаркаш Сакраменто кингса и репрезентативац Србије Богдан Богдановић у интервјуу за Фибу изјавио је да сваки члан националног тима једва чека почетак квалификација за Олимпијске игре, како би вратили навијачима осмехе на лица и исписали нове странице у историји српске кошарке.

Богдановић је истакао важност предстојећег квалификационог тунира, који Србија организује од 23. до 28. јуна.

"Желимо да победимо на квалификационом турниру на ком смо домаћини, измамимо осмехе на лица нашим навијачима и испишемо нове странице у историји српске кошарке", изјавио је Богдановић у интервјуу за Фибу.

"Такмичити се на Олимпијским играма је јединствена прилика за сваког спортисту, јер тај такмичарски дух, на том нивоу, то је сјајно", додао је Богдан.

Кошаркаш Сакрамента је у репрезенативном дресу у периоду од 2014. до 2018. године био вицешампион Европе, света и Олимпијских игара.

На овогодишњем Мундобаскету Богдановић је био најбољи стрелац турнира, бележивђи у просеку 23 поена, уз проценат шута за три поена од 53 одсто.

Српски репрезентативац осврнуо се учешће Србије на Светском првенству у Кини.

"Одиграли смо јако добро први део турнира, али смо подбацили у најважнијим моментима, што нас је коштало ране елиминације. Научићемо на нашим грешкама и следеће лето ћемо се вратити мотивисанији да то исправимо и покажемо наш пун потенцијал", изјавио је Богдановић.

Србија ће у оквиру квалификаоног турнира угостити селекције Новог Зеланда, Доминиканске републике, док су у другој групи Италија, Порторико и Сенегал.

"Квалификациони турнир је веома важан за нас. Свако воли да игра код куће, да осети публику која је наш шести играч и гура нас напред. Узбуђен сам и једва чекам да играм, да пружим најбоље партије што могу и помогнем Србији да се квалификује на Олимпијске игре", изјавио је наш репрезентативац.

"Сви знају да је Београд огромни кошаркашки град и турнир ће да буде фантастичан. Знамо какву ће атмосферу направити навијачи, биће доста бучно и то ће бити предност за нас, сигурно", закључио је Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво