Олимпијакос убедљив у Берлину, Ефес чува врх

Кошаркаши Олимпијакоса савладали су у Берлину екипу Албе са 99:80, у утакмици десетог кола Евролиге и кренули ка врху табеле. Ефес у Милану савладао Олимпију са 81:76.

Екипа из Пиреја до убедљиве предности дошла је већ у првој четвртини, коју је добила резултатом 30:17.

Алба је у наставку покушала да ухвати прикључак, али су предвођени Рабитом и Полом црвено-бели успешно одбили сваки напад и на крају стигли до лаке победе.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Рабит са 16 и Принтезис са 15 поена, док су се на другој страни истакли Ериксон са 16 и Мејсон са 15 поена. Никола Милутинов утакмицу је завршио са осам поена и шест скокова.

Олимпијакос је стигао до четвртог тријумфа у такмичењу, док је Алба забележила седми пораз.

Кошаркаши Ефеса славили су на тешком гостовању у Милану екипу Олимпије са 81:76 и остали усамљени на врху табеле Евролиге.

У врло изједначеном мечу, гости су до тријумфа дошли после четири успешно изведена слободна бацања Шејна Ларкина.

Ларкин је био и најефиканији на мечу са 17 поена, Плајс је убацио 14, уз 12 скокова. Серхио Родригез постигао је 11 за Олимпију, а Владимир Мицов 10.

Василије Мицић одиграо је испод свог овосезонског нивоа, меч је завршио са шест поена, уз шест асистенција и четири скока, док је Немања Недовић постигао девет поена у пораженом тиму.

Резултати и распоред десетог кола Евролиге:

Четвртак:

Жалгирис - Црвена звезда 59:61

Алба - Олимпијакос 80:99

Олимпија - Ефес 76:81

Валенсија - Химки 89:84

Петак:

Бајерн - Панатинаикос (20.30)

Асвел - Фенербахче (20.45)

Барселона - Макаби (21.00)

Басконија - Зенит (21.00)

Реал - ЦСКА (21.00)

Табела: Ефес 8-2, Барселона 7-2, Олимпија 7-3, Макаби 6-3, ЦСКА 6-3, Реал 6-3, Химки 6-4, ПАО 5-4, Асвел 5-4, Басконија 4-5, Бајерн 4-5, Олимпијакос 4-6, Валенсија 4-6, Жалгирис 3-7, Црвена звезда 3-7, Алба 3-7, Фенербахче 2-7, Зенит 2-7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво