Звезда у Каунасу прекинула низ пораза, одбрана донела превагу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Каунасу екипу Жалгириса са 61:59, у утакмици десетог кола Евролиге. У неизвесном мечу пресудила боља одбрана црвено-белих и прецизно извођење слободних бацања. Звезда у наредном колу дочекује екипу Валенсије, док Жалгирис игра против Албе у гостима.

Кошаркаши Црвене звезде прекинули су у Каунасу серију лоших резултата и у десетом колу Евролиге забележили трећи тријумф – 61:59 (16:21, 17:10, 14:15, 14:13).

У врло напетом и физички захтевном мечу, црвено-бели су тријумфа стигли захваљујући доброј одбрани и прецизном извођењу слободних бацања (18/20).

Жалгирис је имао неколико прилика да поведе у завршници, али се изабраници Шараса Јасикевичијуса нису прославили, па су забележили седми пораз у такмичењу.

Домаћа екипа боље је отворила меч, али је Звезда брзо ухватила прикључак, па је после одличне друге четвртине (17:10) дошла до предности на полувремену.

У наставку је виђена резултатска клацкалица, а пошто обе екипе нису биле расположене у шуту (по три погођене тројке) одлучила је пенал завршница у којем су се изабраници Андрије Гавриловића боље снашли и дошли до изузетно битне победе пред наставак такмичења.

Били Берон био је најефикаснији на мечу са 14 поена, 12 је постигао Лоренцо Браун, а по шест Добрић и Џенкинс. На другој страни, по 11 поена постигли су Улановас и Григонис, док је Лендејл додао 10.

Звезда у наредном колу дочекује екипу Валенсије, док Жалгирис игра против Албе у гостима.

Резултате и распоред десетог кола Евролиге можете погледати ОВДЕ

Овако је протекао меч у Каунасу:

21.00 – Берон погађа једно бацање и поставља коначан резултат – 61:59.

20.56 – Григонис погађа само једно слободно бацање, Звезда води 60:59 и имаће напад после тајм-аута Гавриловића. Само шест секунди остало је до краја меча.

20.52 – Погађа Лоренцо Браун после офанзивног скока, Звезда води 60:58. До краја меча остало је 15 секунди, Жалгирис ће имати напад после тајм-аута.

20.46 – До краја меча остало је још мање од три минута, нерешено је 56:56.

20.37 – Скоро пет минута игре прошло је у последњој четвртини, Жалгирис прилази на 53:51.

20.24 – После три четвртине Звезда води 47:46.

Тежак меч за гледање, велики број поена долази са линије за слободна бацања. Берон је постигао 13 поена, Лоренцо Браун 10, колико на другој страни има Григонис.

Одлична одбрана Црвене звезде, која се мучи у нападу, али некако борбеношћу надокнађује непрецизност. Последња деоница донеће одлуку ко ће до изузетно битног тријумфа.

20.12 – Резултатска клацкалица у Каунасу, Жалгирис води 40:39.

Муче се обе екипе у нападу, уз неколико офанзивних прекршаја, па је у овим тренуцима сваки кош "злата вредан". Григонис је први двоцифрени на мечу са 10 поена, Берон на другој страни има девет.

20.01 – Настављен је меч.

19.46 – Полувреме, Звезда води 33:31.

Успела је Звезда, пре свега добром одбраном, да дође до преокрета. Сада је Лоренцо Браун најефикаснији са осам поена, Берон је остао на седам. Томас Вокап постигао је седам поена за Жалгирис, шест има Григонис.

Звезда без промашаја са линије за слободна бацања (8/8), док црвено-бели имају три погођене тројке, а Жалгирис само једну. Црвено-бели имају три скока више, али и три асистенције мање, док су екипе изједначене по броју изгубљених лопти – по пет.

19.36 – Смањује Звезда предност ривала и на средини друге четвртине губи 25:23.

19.21 – После прве четвртине Жалгирис води 21:16.

Стабилизовала се Звезда у нападу и хвата прикључак за ривалом. Берон вуче екипу, постигао је већ седам поена, Човић је погодио другу тројку за тим Андрије Гавриловића. На другој страни Григонис је постигао шест, а Вокап и Лекавичијус по пет за "зелену шуму".

19.09 – Лоше је Звезда ушла у меч. Жалгирис после пет минута води 10:4, а све поене за црвено-беле постигао је Били Берон.

19.00 – Почео је меч у Каунасу.

18.59 – Прва петорка Звезде: Л. Браун, Берон, Лазић, Симанић и Кузмић; За Жалгирис почињу следећи играчи: Вокап, Григонис, Улановас, Јанкунас и Лендејл.

18.50 – Оба тима налазе се у лошој форми. Звезда је изгубила шест од последњих седам мечева у елити, док је Жалгирис у последњих пет мечева тријумфовао само једном.

18.45 – Звезда и Жалгирис одиграли су шест мечева у Евролиги, литвански тим води 4-2 у победама. Ипак, последњи дуел припао је црвено-белима, прошле сезоне у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво