"Ваљак" сломио Звезду за победу у првом дербију сезоне

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду резултатом 75:72 у првом овосезонском "вечитом" дербију.

Арена је угостила "вечите", други пут у историји, први пут после десет година. 

Једини човек који је осетио атмосферу са паркета на оба дербија у највећој дворани на Балкану јесте Новица Величковић.

Његов Партизан није најбоље отворио меч. Звезда се боље снашла на почетку и лако дошла до предности. 

Ситуација се, ипак, потпуно променила средином прве четвртине. 

Црно-бели су играли ефикасније, разноврсније у нападу, а Кори Волден је повео напад "парног ваљка". 

Партизан је повео а потом увећавао предност до последњег минута четвртине. Тада је Звезда направила серију и пришла на прихватљивих 26:19.

Како је почела друга деоница, тако је Партизан наставио са одличном игром у нападу. Поново је предност расла, у једном моменту чак 14 поена разлике, али је, баш као и у првом делу игре, Звезда смањила у последњих 60 секунди првог полувремена.

Шест поена предности са полувремена се истопило у наставку. Звезда је пред крај треће четвртине поново дошла до предности (55:54, први пут од почетка меча), али се Волден побринуо да Партизан буде у предности пред почетак одлучујућег дела игре.

Потпуно чудна последња четвртина, унеле су и судије нервозу дугим консултацијама и прегледањем снимака, али је последњи минут меча одлучио коме ће победа у првом овосезонском дербију.

Партизан је водио 73:72, Звезда имала напад, али је Човић промашио шут за три а потом направио неспортски фаул над Пејџом. Пет секунди до краја, Звезда је имала напад и тројка би донела продужетак.

А онда, још једна у мору несхватљивих грешака кошаркаша Црвене звезде. Убацивање из аута за Човића, који је приликом хватања лопте нагазио на аут линију!

Волден је био најефикаснији у победничкој екипи са 13 поена, а Гордић је додао 12. 

Звезду је предводио Човић са 14 поена и био је једини двоцифрени играч у црвено-белом дресу.

Партизан сада има пет победа и два пораза у АБА лиги, док Звезда има четири победе и три пораза.

Овако је протекао меч: 

22.12 - Крај меча, победа Партизана 75:72. 

21.50 - Дуг прекид средином последње четвртине. Арбитри гледају снимак и чини се да су неспортске добили Никола Јанковић и Давидовац, а техничку Загорац.

21.32 - Партизан води 56:55 на крају треће деонице. Звезда је повела први пут после почетка меча - 55:54, али се Кори Волден побринуо да црно-бели имају предност пред почетак одлучујуће четвртине.

21.25 - Звезда је пришла на само поен разлике 49:48. Много фаулова и "сецкања" игре у трећем делу - мало поена и не превише атрактивне кошарке. 

20.54 - Полувреме. Партизан води против Звезде 43:37. Баш као и у првој четвртини, црно-бели су увећавали предност, али је Звезда у последњих 60 секунди успела да смањи. У другој четвртини, Партизан је водио са чак 14 поена предности. 

20.41 - Много грешака на обе стране у другој четвртини, али Звезда предњачи. Нема много поена, али Партизанова предност расте. 

20.29 - Крај прве четвртине, Партизан води 26:19. Великом серијом је Партизан дошао до убедљиве предности, у једном тренутку двоцифрене (24:13), али је Звезда смањила у последњем минуту. Моузли је убацио девет поена, Волден један мање. Добрић је најефикаснији у Звезди са шест. 

20.12 - Средином прве четвртине, Партизан први пут долази до предности. Звезда се боље снашла на почетку, али је серијом Корија Волдена, Партизан дошао до предности - 10:8. 

20.02 - Почео је меч у Арени. Први напад има Партизан. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво