Црвендакић: Турску морамо озбиљно да схватимо

Кошаркашица Србије Александра Црвендакић, пред меч првог квалификационог прозора за Европско првенство 2021. године против Турске, изјавила је да екипа треба озбиљно да схвати ривала.

"Турска није показала неки квалитет што се тиче тимске игре на ЕП. Оне имају заиста добра имена, играчице које играју Евролигу, јако првенство у Турској. Морамо озбиљно да схватимо утакмицу и да будемо максиманлно концентрисане. То ћемо и урадити, јер смо познати по томе да се боримо 100 одсто", рекла је Црвендакић Танјугу.

Изабранице Марине Маљковић сусрет против Турске у хали спортова "Ранко Жеравица" пред домаћом публиком одиграће после четири месеца и освајање европске бронзе у "Штарк у арени".

"Та бронза има велики значај, јер је освојена у Србији и пред домаћом публиком. Једва чекам да поново играмо пред нашим навијачима, јер нам то даје више енергије и снаге."

Квалификациони циклус за ЕП 2021. године Србија почиње без повређених Соње Петровић и Драгане Станковић, а селекторка Маљковић у овом окупљању позвала је неколико младих играчица, које ће у будућности представљати окосницу репрезентације.

Маљковић је 23-годишњу кошаркашицу Шопрона апострофирала као једног од лидера када дође до смене генерације која је остварила највеће успехе у женској кошарци.

"Не ствара ми притисак, али ми даје мотив. Искрено, уживаћу у тој улози. Свих ових година била сам уз играчице које су водеће и сматрам да могу да одрадимо то што треба на терену", рекла је Црвендакић.

После сусрета са Турском и Албанијом, мисли кошаркашица биће окренуте ка квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију у фебруару, за који је Србија поднела кандидатуру за домаћинство.

"Идемо корак по корак, али бих свакако волела да турнир буде у Србији. Сви ми волимо да играмо код куће, посебно што већина девојака игра на страни. Залсужујемо пласман, али не гледамо толико далеко", закључила је Црвендакић.

Србија против Турксе игра у четвртак од 17 сати, а три дана касније иду на гостовање Албанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво