Пуч у Барселони, Миротић и саиграчи терају Пешића

Кошаркаши Барселоне лидери су Евролиге, у шпанској АЦБ лиги имају пет победа и два пораза, али стање у екипи коју са клупе предводи српски стручњак Светислав Пешић је, наводно, врло лоше.

Барселона је ове сезоне, после довођења звучних појачања и много уложеног новца, један од главних фаворита за освајање Евролиге. Тим из Блаугране су ове сезне појачала звучна имена – Никола Миротић, Малком Дилејни, Алекс Абринес, Кори Хигинс... Али ситуација у клубу далеко је од идеалне.

Како преноси мадридска Марка, сви играчи су незадовољни тренером Светиславом Пешићем и ситуација у свлачионици је напета, тврди лист. Анимозитет према њему расте, његовим методама и вођењем мечева нису незадовољни само играчи који су и прошле сезоне били у тиму већ и придошлице.

У тексту се наводи да се и на тајм-аутима види да су играчи потпуно збуњени, да делују попут збуњених ђака, који не знају о чему тренер прича, а и не слушају га...

"То се посебно види на Миротићу, који коментарише са саиграчима док Пешић прича. То Миротић ради очигледно. И није једини", пише Марка.

Замера му се и однос према појединим играчима, попут Пјера Ориоле, који је у другом плану.

Ако је судити према лицима играча Барселоне, Пешић је већ бивши тренер. Варнице постоје, ако се пламен распламса, милионски пројекат Барселоне могао би да се претвори у пепео, закључује  Марка.

Наводе из листа ипак треба узети с резервом, с обзиром на то да је лист традиционално окренут Барселонином највећем ривалу – Реал Мадриду.

Пешић је у Барселону стигао прошле године, након четири године проведене у Бајерну. То му је други мандат у Барси, коју је водио и од 2002. до 2004. године. Управо је с Барселоном 2003. године освојио своју једину титулу првака Европе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво