Човић потврдио, Звезда без тренера

Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић рекао је на конференцији за новинаре да је клуб споразумно раскинуо сарадњу са Миланом Томићем. Човић је причао и о финансијама, али и о повредама које муче одређене играче.

Човић је на конференцији за медије потврдио да су Милан Томић и Црвена звезда раскинули сарадњу.

"Милан Томић је данас споразумно раскинуо уговор са Звездом. Без икаквих проблема, у најбољим односима. Милан је са Звездом освојио три трофеја и вратио Звезду у Евролигу. Ништа се необично није догодило."

Новинаре је занимало ко је иницирао прекид сарадње.

"До раскида сарадње дошло је обострано. Са Миланом сам имао конструктиван разговор и анализу, не само ја већ цело руководство", рекао је Човић, али није открио ко ће наследити Томића на месту тренера.

"Ми немамо (као неки) 500-600 хиљада евра да платимо тренера, па још даму дамо ауто А категорије и стан од 100 квадрата. става смо да трева давати шансе младима, као што је то било у слуачју Дуде Ивковића или Жељка Обрадовића".

Он је рекао да у клубу нису размишљали о отказима играчима, као и да постоји добра сарадња са ФМП-ом, aпропо питања о могућем доласку тренера Владимира Јовановића. 

Човић се дотакао и извештаја министра финансија Синише Малог, који је објавио колико је држава дала пара Партизану и Црвеној звезди.

"Од државе смо добили милијарду и 626 милиона динара бруто, што је разлика у односу на Партизан од 400 милиона, с тим што нагалашавам ми још увек чекамо урачунатих 300 милиона за ову годину. Од тога треба одузети ПДВ. Просечно смо по сезони трошили 5.890.000 евра, од сезоне 2011/12. Од града смо добили 386.000 евра. За све добијено захвални смо држави. Држава просечно учествује у нашем буџету са 23%. Наш буџет ове сезоне ће бити 8.337.833 евра (не сме мањи од 5,5 милиона по правилима Евролиге)", рекао је Човић и додао да Звезда 2009. и 2010. године од града није добила ни динара, али да је од 2011. године на име пореза уплатила више од пет милиона евра.

Први човек Звезде рекао је да неколико играча има проблема са повредама – Дерик Браун ће бити спреман за 20-ак дана, Кузмић би требало ускоро да се врати на паркет, док су одређене проблеме имали Гист и Перпероглу.

"Сезона је дуга, Црвена звезда и ја лично отворени смо за све конструктивне предлоге", рекао је Човић.

Човић се дотакао и дешавања из прошле сезоне, на финалном турниру Купа Кораћа када је, како каже то био куп судије Миливоја Јовчића, али и последње утакмице у финалу домаћег шампионата, када је Били Берон направио кораке као што је и у финалу Купа био фаул над Филипом Човићем, али ништа од тога није свирано.

Он је истакао и да није фер да се води хајка на председника ФСС-а Славишу Кокезу као "звездаша", док су са друге стране сви осим Ракочевића у КСС-у окорели "партизановци", те позвао на смиривање тензија и страсти у односима са вечитим ривалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи