Звезди и Партизану од државе више од четири милијарде динара

Држава је од 2014. године, закључно са сезоном 2019/20. године, финансијски помогла кошаркашке и фудбалске клубове Црвена звезда и Партизан са више од 4,4 милијарде динара, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Мали је новинарима у Београду прецизирао да је држава у том периоду КК Црвена звезда помогла са 1,626 милијарди динара, ФК Партизан са 899,4 милиона динара, КК Партизан са 1,217 милијарди динара, а ФК Црвена звезда 727 милиона динара.

"Када саберете те бројеве, то је укупно више од 4,4 милијарде динара које је држава издвојила преко разних предузећа, Града Београда, локалних самоуправа, министарства, Владе Србије за функционисање фудбалских и кошаркашких клубова Црвена звезда и Партизан", рекао је Мали.

Он је навео да разлог због којег је данас изнео ове податке, није да би се клубови свађали, већ да грађани Србије имају тачне податке и бројке и да виде колико држава подржава оба клуба са циљем да буду још бољи, остваре боље резултате и на прави начин представљају Србију.

"Видите колико се трудимо да то буде уравнотежено на најбољи могући начин. У овом случају више новца је добио Партизан, а мање Црвена звезда у фудбалу. С друге стране, када је кошарка у питању, више је добила Црвена звезда, али је важно да грађани схвате да ћемо из године у годину подржавати ове клубове као што смо то чинили и до сада", казао је Мали.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво