Хезоња у Портланду обукао Драженов дрес

Хрватски кошаркаш Марио Хезоња представљен је у Портланду као нови члан Трејлблејзерса, а највише пажње привукао је његов број 44 на дресу, исти онај који је у својој, не баш успешној, епизоди у Орегону носио Дражен Петровић.

Како је на "медија деју" изјавио Хезоња, он је у тим дошао након консултација са својим дугогодишњим пријатељом Јусуфом Нуркићем, и са жељом да настави тамо где је легендарни Дражен стао.

У вези са тим занимљив је и детаљ да ће на стезник-рукавима које ће носити на утакмицама стајати датум рођења и датум смрти једног од најбољих југословенских и хрватских играча.

"Број сам одабрао због Дражена, због свега што је учинио за Хрватску. Овде имамо сјајне навијаче, то је и за њих, али највише због Дражена. Мислим да би то учинио и било који други Хрват, да је дошао да игра у Портланду. Ретка је прилика да играш у клубу у којем је он почео НБА каријеру, носићу његов број и наруквице као почаст свему што је направио за хрватску кошарку. Истинска је легенда и желим ту направити све оно што он није могао", рекао је Хезоња.

Међутим, рекације на овај потез Хезоње су подељене.

Док добар део хрватске јавности поздравио гест, има и оних који сматрају да је тај чин својеврсно "богохуљење" лика и дела Дражена Петровића, који је незадовољан минутажом и улогом у Порзтланду својевремено тражио трејд, и НБА славу стеако у дресу Њу Џерзи Нетса.

број коментара 0 Пошаљи коментар