Јовановић: Кажу фаворити смо, покушаћемо да оправдамо...

Кошаркаш Црвене звезде Никола Јовановић рекао је да црвено-бели у новој сезони имају највеће амбиције и да треба да оправдају улогу фаворита. Звезда у четвртак почиње наступ утакмицом против Приморске на Суперкупу АБА лиге, где брани трофеј из прошле сезоне.

"Исчекивања су увек највећа када се игра за Звезду. Имамо највеће амбиције, биће доста утакмица, играћемо на три фронта. Доста људи каже да смо фаворити у АБА лиги и покушаћемо да оправдамо ту улогу, али и да у Евролиги будемо конкурентни", рекао је Јовановић Тањугу.

Млади српски центар вратио се на Мали Калемегдан са позајмице у Италији.

"Повратак ми много значи, јер је сјајан осећај бити код куће и играти пред навијачима Звезде".

Изабраници Милана Томића у нову сезону улазе као највећи фаворити за титулу у регионалној лиги, а припремни период црвено-бели завршили су на турниру у Грчкој са три победе, међу којима су две над Олимпијакосом.

"Незахвално је давати неке предикције где ћемо и како ћемо завршити. Треба ићи утакмицу по утакмицу и да покажемо шта знамо. Имамо изванредан стручни штаб који нас је припремио за турнир у Атини, а мислим да смо генерално добро одрадили припреме. Од прошле сезоне остао је сличан костур екипе, а уз неколико врхунских појачања мислим да ћемо се уклопити на најбољи могући начин", рекао је Јовановић.

Звезда у четвртак почиње наступ утакмицом против Приморске на Суперкупу АБА лиге, где брани трофеј из прошле сезоне.

"Играмо прву утакмицу против Приморске и фокус је на томе. После полуфинале и финале, па шта буде биће. Ми смо спремни па шта буде биће".

Јовановић је овог лета био члан репрезентације током припрема за Светско првенство у Кини, када је у заменио свог садашњег саиграча Огњена Кузмића, који због повреда задобијених у саобраћајној несрећи није могао буде део тима на недавно завршеном СП.

"Припреме са репрезентацијом значе ми доста. То је једно феноменално искуство. Доста сам научио од свих тих момака. Посебно на мојој позицији, јер имамо најјачу конкуренцију на свету. Сигурно ће ми то значити током ове сезоне", закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво