Ђорђевић за РТС: Американци? Ако се сусретнемо, нек им је бог у помоћи...

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да му никада није лако када мора да скраћује списак играча, али да то не значи да ти момци више нису део репрезентације. Ђорђевић је навео и да незадовољство после припремне утакмице са Финском није лош знак јер постоји време да се грешке исправе.

Селектор је током дана саопштио да је скратио списак играча за предстојеће Светско првенство у Кини – са истог су отпали Дејан Тодоровић, Алекса Аврамовић и Никола Јовановић.

Тренутно се 14 играча бори за место у тиму за Мундобаскет, док ће коначан списак од 12 учесника бити објављен непосредно пред пут у Кину.

"Рекао бих да су престали са припремама за ову акцију, не свиђа ми се реч 'отпали', звучи мало грубље. Када је изговори човек и када каже момцима да престаје њихово ангажовање, онда није баш лепо. Мада, сва тројица су одрадили сјајан посао и ја им се овом приликом лично захваљујем, као и у име свих нас испред Савеза и репрезентативаца. Знали су да ће бити само на овом почетном делу припрема. Били су изузетно професионални", рекао је Ђорђевић за РТС.

Наш тим је у среду савладао Финску у Зрењанину резултатом 95:75, а Сале је након тог сусрета био бесан на играче и казао да "што пре морају да спусте задњицу на земљу".

"Постоје неке ствари на које човек мора да обрати пажњу да у континуитету стално ставља акценат. Имамо правила не само понашања, него приступу игри, тренингу, обавезама које било који репрезентативац прихвати позив и уђе у акцију мора да уради до перфекције. Знамо се већ дуго, боље је да сада будем незадовољан, него када све то крене."

Следећи противник је Литванија коју дочекујемо у суботу у Арени.

"Мислим да ће то бити сјајна провера за нас, с обзиром на то да су се касније прикључили играчи који су имали уговорне обавезе са НБА клубовима. За нас то неће бити права слика форме, међутим мислим да смо веома добро радили на Копаонику... Литванија је снажан противник и екипа која деценијама гради игру на физичким дуелима. Мислим да долази у правом тренутку за нас, да нас 'довати', што би се рекло. Тим који се са великим поносом окренула својој кошарци."

Мундобаскет у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а "Орлови" играју у групи Д са Анголом, Филипинима и Италијом са којом ће током припрема одиграти и две утакмице.

Ђорђевић је навео да се у таквим сусретима "крију карте" и чувају адути за првенство, али да ће оне бити одличне провере јер ће бити прикључени и остали играчи који недостају.

За крај, неизбежно је било питање о селекцији Сједињених Америчких Држава, која иде у ослабљеном саставу због бројних отказа.

"Што би се рекло, добродошли у клуб (welcome to the club). То се и нама дешавало многих година до сада. Уопште не размишљамо о њима, ја размишљам о свим другим репрезентацијама, осим о Америци."

Ђорђевићу су пажњу привукли неки тимови који су у сенци.

"Размишљам о неким репрезентацијама које се не помињу до сада као кандидати за медаље и добар резултат, попут Немачке која последњих година и те како диже репрезентативне успехе. Имали смо прилику да два пута играмо против њих у квалификацијама, оба меча изгубили. Грчка, Русија, са којом смо имали јако тешко полуфинале прошле године... Да не помињем и Француску која опет долази у фантастичном саставу. Аргентину, Канаду, Бразил, Шпанију...", навео је селектор и додао:

"Немојте уопште да размишљате о Американцима и, ако могу први пут да кажем, пустимо њих нек играју своју кошарку, ми ћемо нашу. Па, ако се сусретнемо, нек им је бог у помоћи", закључио је Ђорђевић за РТС.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи