Велики успех кошаркаша Србије у колицима на ЕП у Софији

Репрезентација Србије у кошарци у колицима направила је историјски успех на Европском првенству у Софији и пласирала се у Б дивизију.

Српски тим направио је највећи резултат овог спорта у Србији местом у вишем рангу и у финалу, где ће му ривал бити Грчка.

Претходно, Србија је у групи савладала Ирску са 53:30 и изгубила од Грчке са 61:53, али са прве позиције прошла у полуфинале, где је била боља од Чешке са 65:58.

После великог славља Србије због великог успеха оствареним тријумфом у сали "Триадица" у Софији, играчи су поручили да "овде неће стати".

Један од најбољих у полуфиналном мечу, Миљан Грујић, играч Сингидунума из Београда, рекао је да фантастичан осећај доноси чињеница да су остварили велики успех, у који су веровали и коме су се надали.

"Селектор Слободан Бањац нам је усадио самопоуздање и веру да имамо квалитет да дођемо до самог краја само ако будемо тим. Мислим да смо управо то и били", рекао је Грујић.

Горан Везмар из екипе Дунава из Апатина истакао је да су играчи дисали као један и знали које улоге имају на терену.

"Тешко је објаснити некоме ко није гледао кошарку у колицима какве су улоге сваког од нас. Мислим да смо од почетка до краја полуфинала играли једни за друге. Поени су производ тимског, а не индивидуалног рада. Пресрећан сам што сам део овог тима и што сам дао свој допринос великом успеху који за нас још није завршен", казао је Везмар.

Драган Сикима, играч Врбаса из Бањалуке и један од најстаријих репрезентативаца, додао је да је знао зашто се налази на списку селектора Бањца, иако није играо у прве две утакмице.

"Управо за тај део посла који није ни мало леп и лак као што је кошгетерски, добио сам похвале и од селектора и од саиграча. Знао сам да моје искуство може да донесе квалитет и јако сам узбуђен пред финале", рекао је Сикима.

Репрезентативце Србије у Софији са трибина је пратио и председник Параолимпијског комитета Зоран Мићовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво