Лоше вести из Минхена – АБА лига изгубила гарантовано место у Евролиги!

Од лета 2020. године, регионална АБА лига више неће имати загарантовано место у Евролиги, пошто је то место претворено у једну од три нове "вајлд карте", односно специјалне позивнице, али ће Јадранска лига наводно имати приоритет за једно место.

То је одлука састанка Борда ЕКА ("ECA" – Euroleague Commercial Assets) одржаног данас у Минхену.

Поред Јадранске лиге, загарантовано место у елитном такмичењу изгубиле су и ВТБ лига, немачко и шпанско првенство.

Та четири места претворена су у три "вајлд карте", док је четврто припало финалисти Еврокупа, другом по снази такмичењу у Европи, с тим што је "олакшавајућа" оклоност то што ће АБА лига имати приоритет за једно од та три места.

То практично значи да ће београдски "вечити ривали" Црвена звезда и Партизан моћи да се пласирају у Евролигу или преко Еврокупа, где морају доћи до финала, или да добију специјалну позивницу на основу пласмана у АБА лиги.

Дакле, да резимирамо: од сезоне 2020/21. у Евролиги ће играти 11 клубова са А лиценцом, Асвел и Бајерн, који имају двогодишњу "вајлд карту", освајач и финалиста Еврокупа и три клуба која добију позивницу.

Српски и регионални шампион Црвена звезда биће један од 18 клубова учесника Евролиге у сезони 2019/20, која почиње у октобру.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво