Загорац: Имали смо утакмицу, пропустили своје шансе

Кошаркаш Партизана Раде Загорац честитао је Црвеној звезди на победи и рекао да је његов тим пропустио своје шансе. Кошаркаши Црвене звезде стигли су надомак титуле шампиона Србије, пошто су у још једном неизвесном дуелу савладали "вечитог" ривала са 96:90 и повели са 2:1 у финалној серији која се игра до три победе.

"Честитам стручном штабу Звезде на доброј утакмици. Жао ми је због повреде Огњена Добрића у претходној утакмици. Стицајем околности догодила се у контакту са мном и зато није могао да игра. Ипак, кредит њима што су и без њега успели да одиграју конкурентну утакмицу и победе", рекао је Загорац новинарима после меча.

Загорац је истакао да је увек занимљиво играти у живописном амбијенту хале "Александар Николић".

"Ми смо наше шансе пропустили. Имали смо утакмицу, имам осећај да смо имали утакмицу у својим рукама. Имали смо до последњих минута, хтели смо егал до краја. Опет су погодили неке шутеве, а ми смо мало недисциплиновано играли у нападу и одбрани и честитам им на победу. Резултат је 2:1, идемо даље".

Загорац је истакао и шта је одлучило меч.

"Пустили смо две њихове тројке. Давидовца и Риверса. То су све кошаркашке ствари које морају да се изведу боље. Жао ми је због тога, јер смо имали прилику. Вероватно је свим навијачима и неутралним људима још занимљивије, јер се ова серија продужава", рекао је он и осврнуо се на меч у понедељак.

"Једину ствар коју можемо да урадимо како бисмо дошли до изједначења јесте да неке ситне ствари у завршници боље урадимо. База и постулати постоје, енергијом и физички им парирамо, али неке ситнице пред крај меча морају боље да се изведу и мислим да је то довољно за победу."

Загорац није хтео да коментарише техничку грешку на крају меча, због гажења линије.

"Не бих коментарисао суђење. То је неки разлог због које је свирана техничка. Превише је тензије настало око дербија и овако. Створена је ситуација која није здрава ни за једне, ни за друге. Ипак је ово спорт, кошарка. И једни и други играју у екстремно тешким условима, није нимало лако. Не волим да се кошарка ниподаштава неким спољним факторима, не бих коментарисао ништа. Суђење је било одлично, врхунско, на јако високом нивоу и није оно битан фактор", закључио је Загорац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара