Не може без драме у Пиониру, Звезда на корак до титуле

Црвена звезда – Партизан 96:90 (48:45). Кошаркаши Црвене звезде стигли су надомак титуле шампиона Србије, пошто су у још једном неизвесном дуелу савладали "вечитог" ривала – екипу Партизана. Црвено-бели су повели са 2:1 у финалној серији која се игра до три победе, а наредни дуел на програму је у понедељак од 18.00, када ће Партизан бити домаћин.

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су домаћи терен и повели са 2:1 у финалној серији плеј-офа националног шампионата. Црвено-бели су у неизвесној завршници савладали екипу Партизана са 96:90 и стигли на корак до пете узастопне титуле шампиона Србије.

Слично као и првом мечу финалне серије, Звезда је водила током већег дела сусрета. У последњој деоници црвено-бели су стигли и до двоцифрене предности, али Партизан се још једном потрудио да дерби не прође без драме.

На три минута до краја сусрета, Партизан је пришао на само минус три, али као и у првом мечу, Звезда је решила победника тројкама.

Давидовац је постигао две у тренуцима када су црно-бели опасно претили, да би завршни ударац задао Кејси Риверс на 27 секунди до краја, за предност од 92:85.

Звезда је, као и у првом мечу, постигла 15 тројки, а имала је и више скокова и асистенција од противника.

Били Берон био је најефикаснији у победничком тиму са 25 поена, Давидовац је додао 17, док је Фаје одиграо одличан меч са 11 поена и девет скокова.

У тиму Партизана највише поена постигао је Вања Маринковић са 21 поеном (један промашај из игре), али није дао допринос у завршници меча. Алекс Ренфро је уз 18 поена имао осам асистенција и шест скокова.

Четврти меч финалне серије игра се у понедељак од 18.00, а домаћин је екипа Партизана.

Овако је протекао меч:

21.22 – Крај меча, Звезда после пенал завршнице стиже до победе – 96:90.

21.16 – Сада и Риверс погађа тројку за Звезду, која на 27 секунди до краја води 92:85.

21.11 – Берон погађа три слободна бацања, Звезда на минут и по пре краја води 88:83.

21.02 – Три минута до краја сусрета, Партизан прилази на 82:79.

20.55 – Пет минута остало је до краја, Звезда води 79:73.

Црвено-бели су у два наврата имали двоцифрену предност, али се Партизан, по ко зна који пут, враћа у утакмицу, поенима Пејџа и Маринковића.

Били Берон је постигао 19 поена, Оџо и Фаје по 11. На другој страни, Маринковић је постигао 21, Пејџ има 14.

20.36 – После три четвртине, Звезда води 68:64.

Имали су црвено-бели при пут на мечу осам поена предности (68:60), али ћемо још једном гледати неизвесну последњу деоницу.

Маринковић је најефикансији на мечу са 18 поена, Јарамаз је додао 12, а Ренфро и Пејџ по девет. На другој страни, Берон има 16 поена, Фаје 11, уз осам скокова.

20.20 – Средина треће деонице, Звезда води 60:54.

Успео је Партизан да изједначи (50:50), али црвено-бели поново стижу до предности од шест поена. Маринковић је и даље на 17 поена, на другој страни Берон има 16.

20.09 – Настављен је меч у дворани "Александар Николић".

19.54 – Полувреме, Црвена звезда – Партизан 48:45.

Ефикасна утакмица у другој четвртини, обе екипе су све расположеније у фази напада. Вања Мринковић прва је фигура досадашњег дела меча, постигао је већ 17 поена, без промашаја из игре. На другој страни Берон има 12.

Црвено-бели су до максималне предност стигли у 17. минуту меча (38:31), али Партизан све време дише за врат противнику.

19.35 – Средина игре у другој четвртини, Звезда одржава предност – 33:28.

Звезда је још једном имала максималних плус шест, али се црно-бели враћају у егал тројком Јарамаза, тек трећом за Партизан на утакмици.

19.21 – После прве четвртине Звезда води 22:18.

Изједначен дуел два ривала у порвих десет минута. Звезда је повела 10:4, Партизан серојом 9:0 преокренуо, али црвено-бели до краја прве деонице поново долазе до предности.

Црно-бели имају више скокова (12:9), Звезда више асистенција и две изгубљене лопте мање (3:1).

Лазић и Давидовац постигли су по пет поена, на другој страни Маринковић седам.

19.12 – Средина игре у првој четвртини, Звезда води 10:7.

Нешто бољи почетак за црвено-беле, али домаћин не успева резултатски да се одлепи. Давидовац је постигао пет поена, колико и на другој страни Маринковић.

19.05 – Почео је меч. Стартне поставе – Звезда: Берон, Лазић, Давидовац, Фаје и Оџо; Партизан: Николић, Пејџ, Маринковић, Величковић и Гагић.

19.00 – Интонирана је химна Републике Србије, утакмица ће ускоро почети.

18.55 – Судије на трећем мечу финалне серије су Миливоје Јовчић, Марко Јурас и Урош Николић.

18.45 – Тим Црвене звезде биће ослабљен у овом мечу неиграњем Огњена Добрића због повреде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво