Пораз "орлова" од Естоније

Кошаркашка репрезенатција Србије поражена је од Естоније у гостима са 71:70 у мечу квалификација за Светско првенство у Кини. У недељу "орлови" у Београду играју одлучујући меч против Израела.

Репрезентација Србије пропустила је шансу да евентуалном победом против Естоније обезбеди пласман на Светско првенство. Домаћа екипа однела је победу у веома неизвесној завршници. Стеван Јеловац промашио је треће слободно бацање, па Србија није изборила продужетак.

У Талину се играо меч у споријем ритму, са доста осцилација, изгубљених лопти на обе стране, у чему је профитирала Естонија, која је славила након преокрета.

Репрезентација Србије константно је била у предности, али Естонци нису дозвољавали да се противник одмакне на двоцифрену разлику.

Највећу предност на мечу Србија је имала у неколико наврата у другој и трећој четвртини од седам поена, али је Естонија успела да њиховим главним оружјем, шутем за три поена одржава резултатску неизвеснот.

У последњој четвртини предност Србије варирала је између пет и три поена. 

У последњем минуту меча, при вођству Србије од два поена, Теодосић је у жељи да спасе лопту која је ишла у аут, "поклонио" изједначење Естонији.

Након празног хода обе репрезентације, Естонија успева да 30 секунди до краја стекне тројком предност.

Теодосић је потом покушао да постигне тројку, чак можда и уз фаул, у чему није успео, лопта се одбила до Јеловца, који је потом фаулиран при шуту за три поена.

Јеловац је погодио прва два слободна бацања, али је потом промашио треће и тако није успео да избори продужетак.

Најефикаснији код изабраника Александра Ђорђевића били су Јеловац са 19 и Теодосић и Милосављевић са по 16 постигнутих поена.

У победи Естоније истакли су се Китсинг и Куламае са по 18 поена. 

Србија упркос поразу има шансу за пласман на Светско првенство у Кини. Уткамица одлуке играће се у дворани "Александар Николић" у недељу против Израела.

Овако је протекао меч: 

19.49 – Крај меча, Естонија односи победу резултатом 71:70.

19.32 – Естонци изједначују на шест и по минута до краја меча. Домаћин добро користи сваку грешку репрезентације Србије и у транзицији то кажњава.

19.22 – Завршена је трећа четвртина, Србија води са 54:49. "Орлови" су у пар наврата имали највећу предност на мечу која је износила седам поена, али се Естонци шутем са дистанце држе резултатски у игри.

19.00 – Настављен је меч...

18.45 – На полувремену меча у Талину, "орлови" имају три поена предности - 34:31. Милосављевић, који је најефикаснији са 11 поена, имао је сјајну ролу у финишу, али Естонија је кошем из продора затворила полувреме и дошла на повољан резултат за њих после свега виђеног. 

18.36 – Поново проблеми у скоку и поново минут одмора тражи клупа Србије - 27:27. 

18.28 – Другом тројком на мечу Теодосић доноси максмиланих "плус седам" - 23:16, али након тога следи период "празних минута", што је приморало селктора да задражи тајм-аут. 

18.19 – После првих десет минута Србија има два поена предности - 16:14. Чинило се да су изабраници селктора Ђорђевића били на добром путу да са лепом залихом заврше први квартал, али је тројка домаћина и неколико промашених зицера и бацања учинила да два тима одваја само један кош.

18.08 – После нештои споријег и лошијег почетка и вођства домачићина од 6:2, "Орлови" проналазе неки ритам у нападу, боље контролшу скок а Теодоисћ својим првим поенима, тј. тројком доноси прво виђство од 9:7 на средини прве деонице. 

18.00 – Почео је меч... 

17.55 – Стартна постава Србије је следећа: Теодосић, Тепић, Милосављевић, Бирчевић и Гагић. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво