Српски Ол-стар: Богдан у петак, Никола у суботу и недељу

Након 15 година паузе, Србија ће ове године поново имати играча на главном догађају НБА Ол-стар викенда (15–17. фебруара). Наравно, реч је о Николи Јокићу, који ће у Шарлоту наступити у тиму који као капитен предводи Јанис Адетокунбо. Осим тога, Јокић ће бити учесник и у такмичењу у вештинама, док ће Богдан Богдановић поново бити део тима света у дуелу звезда у успону.

Феноменалне, неки кажу и МВП партије које пружа ове сезоне, а о којима смо већ писали, обезбедиле су Николи Јокићу прво учешће на Ол-стар мечу.

Изабрали су га играчи, тренери и представници медија (након што је заузео седмо место међу високим играчима на Западу са 1.128.766 гласова навијача), а после тога га је на драфту у свој тим селектовао Грк Јанис Адетокунбо, који је на Истоку добио највише гласова.

Тако ће Никола наставити пут учешћа српских играча, који је прекинут 2004. године, када је Предраг Стојаковић одиграо последњи од своја три меча највећих звезда НБА лиге. Пре њега, 2001. у тиму Запада био је и Владе Дивац, тада један од кључних играча чувеног тима Сакрамента са почетка овог миленијума.

Ипак, на терен "Спектрум арене" у Шарлоту (држава Северна Каролина) први ће изаћи бек Кингса Богдан Богдановић, који ће други пут заредом бити део "тима света" у дуелу са "тимом САД". Тај меч почиње у петак на суботу од 3.00, а са Богановићем у тиму ће бити, између осталих, и извесно најбољи руки сезоне Лука Дончић.

Богдан ће тако имати прилику да "брани" титулу МВП-ја утакмице звезда у успону (Rising stars challenge), коју је освојио у Лос Анђелесу прошле године, након што је тим интернационалаца убедљиво поразио младе америчке играче (155:124), а српски репрезентативац је постигао 26 поена уз шест асистенција.

Субота вече биће резервисана за три дисциплине. Прво ће бити одржано такмичење у вештинама (Skills challenge) од 2.00 по средњоевропском времену, у којем ће своје знање и умеће показати и "Џокер" из Сомбора. Након тога уследиће такмичење у шутирању тројки, да би вече завтворило надметање у закуцавањима, које традиционално привлачи највише пажње.

Недеља ће бити последњи дан Ол-стар викенда, када ће "копља укрстити" тимови Леброна Џејмса и Јаниса Адетокунба. Јокић је, као што смо већ навели, изабран у тим грчког суперстара, који је по оценама већине аналитичара и навијача нешто слабији, што наравно не мора ништа да значи када је у питању ова утакмица пре свега егзибиционог карактера. Поред српског, у истом тиму је и црногорски Никола, прва звезда Орланда – Вучевић.

Тај сусрет почиње у 2.30, док ће церемонија представљања играча почети пола сата раније. Спремите се за неспавање...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи