Кари псовао и погађао, Голден стејт показао силу против Хјустона

Голден стејт одиграо спектакуларан меч, предвођен непрепознатљивим Стефоном Каријем, савладао Хјустон са 41 поеном разлике (126:85) и стигао до предности од 2:1 у финалној серији Западне конференције НБА лиге.

Стефон Кари је златни дечко НБА лиге. Посвећени хришћанин, привржен својој породици која ће ускоро бројати пет чланова (супруга је Ајеша је трудна по трећи пут), одговоран за огроман број добротворних и веома смислених акција.

Постоји, чак, шала међу НБА новинарима да ли Кари, уопште, икада, псује... Па, испоставило се у трећој утакмици финала Запада против Хјустон Рокетса, завршеној у практично незабележеној победи у овој фази такмичења (126:85), да уме да опсује.

"Ово је моја ј....а кућа", крикнуо је Кари када је, у трећој четвртини, постигао поене пошто је надмудрио Тревора Аризу. Тада је предност Голден стејта износила тек 24 поена.

Била је реакција фрустрираног Карија, који је у претходних неколико дана критикован и анализиран у благо малициозном контексту, а све после слабије партије у другој утакмици (тренутно је 2:1 за шампиона из Калифорније).

Најбољи шутер, у историји најбоље лиге на свету, је до одласка на полувреме у трећој утакмици шутирао 3-21 за три поена. Али онда је експлодирао у трећој деоници, постигао је 18 поена (укупно је дао 35), а постигао је 13 поена у само три минута.

Кари има договор са својом мајком и држи у њеној кући оно што зову "turnover jar", односно теглу у коју је Кари дужан да остави новац за сваку изгубљену лопту на паркету. Овога пута је неће пунити.

"Углавном сам само разговарао са собом. Морате понекад да будете свој највећи навијач", рекао је после меча видно смирени Кари.

Мало о рекордима. Ово је највећа победа Ратника у плеј-офу, највећи пораз Рокетса у плеј-офу, као и највечи пораз у историји плеј-офа НБА лиге који је забележио један тим који је имао најмање 65 победа током регуларне сезоне.

Уз све то, Голден стејт је победио у 16 узастопних плеј-оф мечева одиграних на северу Калифорније, што је НБА рекорд. До сада је он био власништво Чикаго Булса Мајкла Џордана, који су у Илиноису, 1990. и 1991. године, победили 15 пута заредом.

Џејмс Харден, који је меч завршио са, за њега свакако, скромних 20 поена (опет је био најефикаснији у тиму Мајка Дантонија), признао је да је његов тим играо „меко". Обећао је да ће се то променити у четвртој утакмици.

Кевин Дурент је постигао 25 поена за Голден стејт, док су Хардена пратили Клинт Капела и Крис Пол са по 13 поена. Овај други је имао и десет скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво