Филаделфија и Голден стејт у конференцијском полуфиналу, Ђинобили на прекретници

Филаделфија севентисиксерси играће у полуфиналу Источне конференције након победе од 104:91 у петом дуелу са Мајами хитом (4:1). Ово је прво конференцијско полуфинале за екипу из Пенсилваније – „будућност НБА лиге“, како их је назвао Двејн Вејд – још од 2012. године. У полуфиналу Запада, после тријумфа над Сан Антонио спарсима у петом мечу (99:91), играће и Голден стејт вориорси. Бостон Селтикси савладали Милвоки баксе (92:87) и повели са 3:2 у серији.

Филаделфија је одиграла импресивну трећу деоницу меча са екипом из Флориде. Овај период игре добила је резултатом 34:20 и до краја није испуштала предност.

Џеј Џеј Редик је био најбољи на овом мечу са 27 поена, Џоел Ембид је имао 19, док је Дарио Шарић за 23 минута на паркету убацио осам поена.

Код Хита је Кени Олиник имао 18 поена, а Горан Драгић је додао 15 поена.

За љубитеље кошарке важан је податак да је Двејн Вејд после меча изјавио, веома децидирано, да не размишља о пензији и да ће сигурно играти и наредне сезоне.

Такође на Истоку, Бостон је био веома сигуран против Милвокија, средином меча (у другој и трећој деоници) имао је и двоцифрену предност (у једном моменту је она износила и читавих 16 поена), али је Милвоки, вођен резервистом Шабазом Мухамедом, некадашњом звездом славног Ју-Си-Ел-Еја (UCLA), успео да се стабилизује и врати у меч. Али тај повратак никада није био потпун и тим из Висконсина ни у једном моменту није успео да спусти предност противника на мање од четири поена.

Ал Хорфорд је био најефикаснији код Селтикса са 22 поена и 14 скокова, док је Теди Розијер имао 16 поена. У екипи Милвокија Крис Мидлтон је имао 23 поена, Џабари Паркер 17, а Јанис Адетокунбо је додао 16 поена. Мухамед је стао на 11 поена и три скока.

Меч број шест између ове две екипе је у Милвокију у ноћи између четвртка и петка.

Голден стејт је до полуфинала Западне конференције стигао после још једног, макар наизглед, рутинираног тријумфа над Сан Антониом.

Ратници из Калифорније су имали двоцифрену предност на полувремену (11 поена), која је у наставку меча и додатно нарасла.

Напослетку пак Сан Антонио је посебним напором успео да уведе меч у неизвесну завршницу (у једном тренутку било је 93:91) и натера ривала да одигра близу горње границе могућности како би стигао до коначне победе.

Ламаркус Олдриџ је био најефикаснији на сусрету са 30 поена, док су код победника предњачили Кевин Дурент са 25 и Клеј Томпсон са 24 поена.

Жофре Ловерњ је меч преседео на клупи, док је Давис Бертанс за 16 минута на паркету убацио једну тројку.

Након меча, тренер Голден стејта, Стив Кер, позвао је Емануела Ђинобилија да настави са играњем кошарке, правећи паралелу између сјајног Аргентинца и Роџера Федерера.

Ђинобили је тек један од осам НБА играча у историји који је четири пута освајао шампионски прстен и, притом, има у свом поседу златну медаљу (2004. године на Олимпијским играма у Атини освојио прво место). Једини је играч који није Американац на овој листи, на којој су и Бил Расел, Коби Брајант, Меџик Џонсон, Мајкл Џордан, Скоти Пипен, Кеј Си Џоунс и Шакил О‘Нил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво