Њу Орлеанс "почистио" Портланд, Минесота преполовила заостатак

Кошаркаши Њу Орлеанс пеликанса савладали су Портланд и у четвртом мечу (131:123) и пласирали се у полуфинале Западне конференције НБА лиге. Минесота смањила на 2–1 против Хјустона, Јута повела против Оклахоме, док је Филаделфија новим брејком у Мајамију дошла на корак од проласка у полуфинале Истока (3–1).

Након две, помало изненађујуће победе у Орегону, Пеликанси су везали још две код куће и са убедиљвих 4-0 у серији избацили трећепласирани тим са Запада.

"Трејлблејзерси" су одиграли најбољу утакмицу у серији, Мекалум је био одличан (38), Лилард најбољи када се погледају сва четрири сусрета (19 поена), уз солидне Аминуа са 27 и Нуркића са 18, али све то није било довољно да би се избегла "метла".

У редовима домаће екипе два најбоља играча дала су преко 40 поена – Ентони Дејвис је забележио 47 уз 11 скокова, док је Џру Холидеј убацио 41 уз осам асистенција. Одличан је био и Режон Рондо, који је уз седам поена имао чак 16 асистенција.

"НОЛА" сад чека бољег из серије у којој Голден Стејт има 3–0 против Сан Антонија.

Минесота тимбервулвси су на свом терену савладали Хјустон 121:105 и тако смањили заостатак у серији на 2–1.

Готово током целог тока меча "вукови" су били у предности, а када су средином треће деонице отишли на двоцифрену удаљеност, Хјустону није било повратка.

Истакао се Џими Батлер са 28 поена, Џеф Тиг је забележио 23 уз осам успешних додавања, док је дабл-дабл учинак имао Карл Ентони Таунс - 18 поена и 16 скокова.

Српски репрезентативац Немања Бјелица у игри је провео свега два минута и за то време ухватио једну лотпу. 

Код гостију, првопласираних у регуларном делу, Џејмс Харден 29 а Крис Пол 17 поена. 

И наредни четврти меч серије игра се у Минеаполису.

Филаделфија је поново направила брејк у Мајамију (106:102) и тако дошла на корак од проласка у полуфинале. 

Чак седморица Сиксерса било је двоцифрено, а најефикаснији Џеј Џеј Редик са 24 поена. Бен Симонс је забележио трипл-дабл од 17 поена, 13 скокова и 10 асистенција, док је Ембид имао дабл-дабл учинак од 14 поена и 12 скокова.

Код Хита Дејн Вејд 25 а Горан Драгић 20 поена.

Серија се сада враћа у Филаделфију.

Кошаркаши Јуте су на свом паркету савладали госте из Оклахома Ситија 115:102 и тако повели у серији са 2–1.

"Џезере" је сјајном трипл-дабл партијом предводио Шпанац Рики Рубио, који је заблежио 26 поена, 11 скокова и 10 асистенција. Пратили су га Донован Мичел са дабл-дабл партијом од 22 поена и 11 скокова и Руди Гобер који је убацио 18, уз 12 скокова.

Код гостију Пол Џорџ 24, док су Ентони и Вестбрук додали по 14.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво