Алимпијевић: Неће бити исто, у Бару падају фаворити...

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, уочи гостовања у Бару против Морнара у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге, изјавио је да очекује различиту утакмицу у односу на убедљиву победу у Београду (91:63), пре свега јер је тешко бити бољи од истог тима четири пута у сезони. Сусрет је на програму у недељу од 20.00 часова.

Према његовим речима кључ за победу у најважнијој утакмици овог дела сезоне је заустављање шута за три поена Морнара и да је трећа четвртина из "Пионира" најбоља опомена за то.

"Не очекујем да ће бити слично као у Београду. У Бару су падали фаворити, јер се дригачије осећају кад играју код куће. И ми смо имали добру подршку у Бару прошли пут па ову прилику користим да их позовем да опет дођу. Сутра је за нас најважнија утакмица у наредних 10 дана", изјавио је Алимпијевић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Тренер црвено-белих причао је о умору због две утакмице у Евролиги у само три дана, против Панатинаикоса и Фенербахчеа, и рекао ако да би тај фактор требало да буде додатни мотив играчима да заврше посао у Бару око пласмана у финале.

"Доста тога зависи од нашег старта и енергије, али ако им узмемо шут за три поена које има је најјачи за самопоуздање, утакмица ће добити други ток. Ако је умор фактор онда морамо што пре да завршимо посао", рекао је Алимпијевић.

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић истиче да његов тим није фаворит, али да се знају клупски циљеви, постављени на почетку сезоне.

"Најбитнија утакмица за нас је сутра (недеља). Имамо циљеве и требало би да са најбољом концентрацијом завршимо ову полуфиналу серију. Нисмо фаворити против тима који има добру подршку на домаћем терену", рекао је Добрић.

Црвена звезда у недељу од 20 сати, када је заказан меч у Бару, има прилику да у случају победе прође у финале АБА лиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво