Шампион Европе славио против Звезде у Београду

Црвена звезда – Фенербахче 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15). Кошаркаши Црвене звезде доживели су нови пораз у Евролиги пошто су мечу 28. кола поражени у Београду од актуелног првака Европе Фенербахчеа. Дејан Давидовац предводио црвено-беле са 18 поена, Боби Диксон најефикаснији на мечу са 25 поена.

Звезда сада има скор 11-17, налази се на 11 месту и нема више шансе за плеј-оф, док је Фенербахче остварио 21. победу, уз осам пораза и налази се на другом месту.

Пред око 4.000 гледалаца у дворани Александар Николић европског шампиона предводио је Боби Диксон са 25 поена (10-7 тројке), Никола Калинић убацио је 10, а Марко Гудурић девет поена. Код Звезде Дејан Давидовац убацио је 18 поена, а Дилан Енис 10 поена, све у првом полувремену.

Црвено-бели су у утакмицу ушли веома слабо, правили су доста грешака у нападу и у првој четвртини су скоро четири и по минута били без постигнутог коша, што је Фенербахче зналачки искористио и веома рано стекао двоцифрену предност.

Првак Србије се, ипак, до полувремена колико-толико одржавао у утакмици, али је прави потоп уследио у трећој четвртини, када је Боби Диксон затрпао Звездин кош тројкама.

Пред крај трећег дела игре гости су имали предност од 26 поена и шампиону Србије је претила права катастрофа, али су потом изабраници Жељка Обрадовића знато смањили темпо, у одбрани су почели да играју без праве концентрације и Звезда је до краја успела да избори подношљив пораз.

Црвену звезду у недељу очекује други меч полуфиналне серије АБА лиге против Морнара, док наредни меч у Евролиги игра 30. марта против Реал Мадрида.

Овако је протекао меч у Београду:

20.43 - Крај меча, рутинска победа Фенербахчеа над Црвеном звездом 80:63. МВП меча дефинитивно је Боби Диксон који је постигао 25 поена. Једини двоцифрен у редовима гостију био је још Никола Калинић са 10 поена. Расположен за игру у редовима црвено-белих био је Дејан Давидовац са 18 поена. Потпуно је подбацио Џејмс Фелдин постигавши, за њега скромних, два поена.

20.19 - Екипа Жељка Обрадовића фуриозно је одиграла трећу четвртину (25:10) и пред почетак последње деонице има велику предност 65:41.

20.04 - Гости серијом од 6:0 отварају трећу четвртину - 46:31.

19.44 - Полувреме на мечу, Фенербахче води против Црвене звезде 40:31. Најефикаснији у редовима Звезде су Дилан Енис са 10 и Давидовац са 6 поена. Најбољи играч екипе у последњих пар утакмица Џејмс Фелдин постигао је само један кош из шест покушаја. Екипу Жељка Обрадовића предводе Боби Диксон са 11 и Јан Весели са 9 поена. Бивши играчи црвено-белих Никола Калинић и Марко Гудурић постигли су по три поена за шампиона Европе. 

19.22 - Крај прве деонице коју је Фенербахче добио са 22:17. Црвено-беле предводе Дилан Енис са 8 и Дејан Давидовац са 6 поена. Код гостију најефикасније је Диксон са 11 поена.

19.02 - Матијас Лесор поеном са слободног бацања отвара утакмицу, 1:0

19.00 - Почео меч између Црвене звезде и Фенербахчеа. Страртна петорка за црвено-беле: Рочести, Лазић, Давидовац, Лесор и Антић. За Фенербахче наступају Диксон, Гудурић, Калинић, Весели и Дувериоглу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво