Ацa Петровић: Не очекујем драму до осмине финала

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Александар Петровић рекао је да не очекује превише драме око пласмана у осмину финала предстојећег Европског првенства и да је једини циљ да његова екипа тада буде максимално спремна.

"Занима ме да кроз ових шест припремних утакмица и оних пет такмичарских у Клужу, 10. септембра будемо максимално спремни. То је једини циљ. Уз дужно поштовање према противницима у Клужу, не очекујем превише драме око пласмана у осмину финала. Зато ћу и кроз те утакмице тражити форму за оно што је битно, а то је неугодно укрштање у осмини финала, јер ћемо добити противника који неће бити нимало лаган", рекао је селектор Петровић, преноси агенција Хина.

Европско првенство биће одржано у Финској, Израелу, Румунији и Турској од 31. августа до 17. септембра, а репрезентација Хрватске прву утакмицу игра 1. септембра против селекције Мађарске у румунском Клужу.

У Групи Ц су још и Чешка, Шпанија, Црна Гора и Румунија.

Хрватска кошаркашка репрезентација отпутовала је на припремни турнир у француски Орлеан, где ће одиграти две утакмице против Француске и Литваније.

"Био је један тренинг мање него што је било предвиђено, јер су сјајно радили. Практично није било никаквих проблема. Било је и пуно више него што сам очекивао. Није било екстремно тешко, јер смо оставили већи дио онога што нам добро функционисало прошлог лета. Од 17. до 31. августа радићемо праву тактичку припрему, што нам је потребно како бисмо били прави на Европском првенству", рекао је Петровић.

Он је казао да га резултат тренутно не занима и да ће доста ротирати играче у припремним утакмицама.

"У овом првом делу ме резултат апсолутно не интересује, нити ћу га јурити. Од четири утакмице које нам следе, као ону у којој би требало да будемо добри одабрао сам Словенију у Опатији јер се тада представљамо пред домаћом публиком. У ове прве две утакмице ћу пуно више ротирати", казао је Петровић.

Он је навео да му нису потребне утакмице како ми одредио коначан списак играча, већ да то све види на тренингу.

"Врло је вероватно да ћу након овог дела отпустити једног играча. Више-мање све је познато, нису ми потребне утакмице, масу тих ствари видим на тренингу. Сигурно нећу губити превише времена да бих расчистио своје идеје на терену", рекао је Петровић и додао да ће те минуте радије искористити како би уиграо тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво