Јуниори Србије у финалу Европског првенства

Репрезентација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, играће у финалу и борити се златну медаљу на Европском првенству које се одржава у Братислави. Изабраници селектора Владе Јовановића у драматичном полуфиналном дуелу савладали су селекцију Литваније 83:77 (21:15, 18:20, 20:26, 24:16) и дошли на само корак од тријумфа на шампионату.

Противник репрезентацији Србије у борби за златну медаљу биће селекција Шпаније која је у првом полфиналу била боља од Турске - 70:69. Финални меч у Братислави игра се у недељу од 21:15 часова.

"Орлиће" су до победе предводили Мишковић са дабл-даблом од 15 поена и десет скокова, и  Андрија Марјановић са 15 поена, Вуликић је додао 11 уз седам асистенција. 

СРБИЈА У18: Мишковић 15, Копривица 3, Момиров 2, Ускоковић 6, Вуликић 11, Петрушев 9, Марјановић 15, Тадић 3, Петровић 7, Пецарски 9, Шаренац, Матић 3.

ЛИТВАНИЈА У18: Величка 16, Ваициунас 3, Улецкас 13, Саргијунас 7, Јонкус, Даугела, Козис 3, Василијаускас, Венскус 17, Јоузаитис, Кисунас 18, Лавриночијус.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво