Читај ми!

Прва победа Јуниора на ЕП

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије остварила је први тријумф на Европском првенству за играче до 18 година које се одржава у Словачкој. У 2. колу Б групе “орлићи” су после преокрета савладали вршњаке из Италије са 63:46.

Наш млади тим није служио шут у првом полувремну због чега је у два наврата био у двоцифреном заостатку.

Али су зато у наставку меча заиграли далеко боље, нарочито у фази одбране, јер су ривалу дозволили да постигне само 11 поена у другом полувремену и на крају однели победу са 63:46 (15:21, 11:14, 18:7, 19:4).

Најбољи код наших кошаркашких нада био је Марко Пецарски са 15 поена и седам скокова. Одличан је био и Мишковић са 11 поена, а поред њих још осам играча Србије уписало се у стрелце. Добар је био Момиров са осам, као и Петровић са седам поена. Најефикаснији у тиму Италије био је Ебелинг са 15 поена.

После стартног пораза од Шпаније, младом тиму Србије ово је први тријумф на шампионату, а наредни меч пулени селектора Владе Јовановића играће у уторак против Украјине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво