Караџић: Нема времена за кукање

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Стеван Караџић рекао је да "нема времена за кукање" после пораза од Грчке и да ће учинити све да психички подигне екипу.

Србија је поразом од Грчке са 69:60 почела Европско првенство у Чешкој.

"Нема времена за кукање, само за кратку анализу и учинићу све, трудићу се свим силама да психички подигнем девојке и надам се да ћемо у суботу већ боље да одиграмо. Морамо да дамо све од себе и прикажемо бољу игру", рекао је Караџић после утакмице у Прагу.

Караџић је навео да је његова екипа играла веома лоше.

"Најпре смо лоши били у првој четвртини, а после и без самопоуздања. Имали смо много проблема и у одбрани и у нападу. Проценти шута су били такође лоши. Много нам недостаје Соња Петровић, Ана Дабовић није спремна, није ни на 50 одсто могућности, али се борила и дала све од себе. Зато је ово нормалан резултат и зато смо много трошили Сашу Чађо и Невену Јовановић, што се одразило на проценте шута", казао је селектор.

Он је додао да је лош почетак одредио касније расположење.

"Лош почетак меча је одредио касније расположење. Само смо на моменте играли нашу игру и то није било довољно. Нисмо се држали плана, Гркиње су биле агресивније у одбрани, а уз то смо и лако испадали у одбрани. Прва три-четири промашена отворена шута су одредила даљи ток утакмице", навео је Караџић.

Наредни ривал биће Француска, а Караџић је рекао да ће та утакмица бити још тежа.

Репрезентативка Србије Александра Црвендакић рекла је да ће екипа бити јача после пораза.

"Вратићемо се јаче после овакве утакмице. Треба да схватимо грешке, нема много времена да мислимо о овом мечу. Спремамо се одмах за Француску и верујем да ћемо одиграти са много више енергије", рекла је Црвендакић.

Утакмица између Србије и Француске играће се у суботу од 20.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво