Пешић: "У дербијима играчи показују колико вреде"

Кошаркашки "вечити дербији" су утакмице на којима играчи показују да ли су спремни за врхунске домете, изјавио је тренер београдске Црвене звезде Светислав Пешић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у сутрашњем мечу осмог кола Јадранске лиге предност Партизана то што је већина играча "црно-белих" до сада већ одиграла неколико "вечитих дербија".

"Наша екипа мора да савлада потешкоће, да у атмосфери специфичној за дербије покаже да може да напредује. Ови утакмице се и зову дербији зато што на њима важи она изрека 'или јеси, или ниси'", објаснио је Пешић. Он је навео да изузетно цени екипу градског ривала, јер је она, како је истакао, резултатима у последњих неколико година показала колико вреди.

"Они су својим играма последњих година показали колико вреде. Као кошаркаши тренер, поносан сам што у Партизану постоје тако добри момци, а верујем да и Дуле (Душан Вујошевић) тако мисли", лепим речима је Пешић прокоментарисао карактеристике противника. Тренер Звезде имао је, међутим, замерку на чињеницу да је Партизан као домаћин утакмицу оставио само неколико десетина улазница за навијаче "црвено-белих".  "Ова се утакмица, на крају крајева, и игра због навијача, али добро... Партизан ће имати већу подршку са трибина, а нама је далеко важније да се концентришемо на терен, да пробамо да извучемо максимум и намучимо противника", закључио је Пешић.

Он је додао да још увек не може да рачуна на повређеног бека Мирка Ковача, а да су сви остали играчи у конкуренцији за тим. 

Утакмица осмог кола Јадранске лиге између Партизана и Црвене звезде игра се сутра у хали "Пионир" од 18.30.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво