Теодосић: За моје асистенције допинг није потребан

Капитен кошаркашке репрезентације Србије, Милош Теодосић, налази се на листи спортиста који су користили забрањена средства у медицинске сврхе, уз дозволу Светске антидопинг агенције. Теодосић: Не узбуђујем се, узео сам лек на препоруку лекара.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић користио је забрањена средства у медицинске сврхе уз дозволу Светске антидопинг агенције (ВАДА), објавила је руска агенција Тас, позивајући се на информације хакерске групе Fancy Bears.

Осим Теодосића, на листи је и српска одбојкашица Силвија Поповић, као и швајцарски бициклиста Фабијан Канчелара.

Како се наводи, Теодосићу је одобрена употеба дексаметазона у трајању од четири дана, почевши од 14. јануара, уз дневну дозу од осам милиграма, а са свиме је упозната Фиба, док је Поповићевој дозвољена недељна терапија преднизолоном, од 3. до 10. августа, током Олимпијских игара у Рију, максимално три дозе од по 40 милиграма.

До сада су руски хакери, који су "провалили" у документацију ВАДА, објавили да је дозволу за коришћење забрањених средстава у медицинске сврхе имао 41 спортиста из 13 земаља, међу којима су америчке тенисерке Серена и Венус Вилијамс, гимнастичарка Симон Бајлс, шпански тенисер Рафаел Надал, британски бициклисти Крис Фрум и Бредли Вигинс, као и чешка тенисерка Петра Квитова.

Теодосић: Не узбуђујем се...

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић изјавио је да није узбуђен због вести да је користио недозвољена средства, јер је, како наглашава, имао потребне дозволе.

"У питању је дексаметазон, који сам на препоруку лекара ЦСКА узимао у јануару да бих пребродио повреду врата, које верујем да се сећате, јер сам у том периоду носио крагну. Наравно, пре тога су прибављене све потребне дозволе", рекао је Теодосић за портал Мондо.

Он је додао да га вест која је стигла од медија, преко руских хакера, не узбуђује.

"Уосталом, за моје асистенције не треба допинг – такав сам рођен", поручио је Теодосић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара