Ђилас: Не враћам се у политику

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас рекао је да, после одласка са те функције, не размишља о повратку у политику.

"Не размишљам о активном бављењу политиком, али никад не реци никад. Изашао сам сам из тога. Имам приватну фирму, ушао сам у то да се бавим пољопривредом... Кошарка је била хоби и огромна љубав. Енергија коју сам тамо трошио није била мала, остаћу уз кошарку на неки начин... Чиме ћу се бавити, видећемо. Наћи ћу нешто што ме испуњава", рекао је Ђилас за Н1.

Ђилас је навео да је о одласку са чела КСС размишљао и пре Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

"Један олимпијски циклус је завршен. Пет и по година сам на том месту и бићу док се не изабере нови председник, али сматрам да кад направите успех и поставите темеље, да онда треба да дође неко нови, са новом енергијом који ће да постави нове циљеве", рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао и да као председник КСС није имао никаквих проблема с премијером Александром Вучићем и додао да се Савез својим радом и резултатима изборио за то да од државе добије више пара него било који други спортски савез.

Он је рекао да постоји проблем кад је реч о клубовима у Србији и да се изјава ватерполисте Андрије Прлаиновића након финала Олимпијских игара односила управо на клубове.

"Ватерполисти освајају све могуће медаље, али се клубови гасе. Црвена звезда је била првак Европе, а данас једва постоји. Партизан грца, Крагујевац се малтене угасио. Мора се наћи решење, да локалне самоуправе схвате да на фудбал не може да иде 80 одсто, мора да се одвоји новац за ватерполо, таеквондо, стрељаштво, рвање, атлетику, веслање...", рекао је Ђилас.

Председник КСС је рекао и да мора доћи до приватизације клубова.

"Онда ће Црвена звезда моћи да игра против Лудогореца који има приватног власника и који може да купи играче, а не да их доводи без обештећења. Динамо Загреб прода играча за 20 милиона, а наши за два, зато што се зна чије је... Савези не смеју да буду приватни, али да, клубови то морају да постану. Посебно у фудбалу и, донекле, у кошарци. Неопходно је, иначе ћемо сваке године да кукамо како је Звезди и Партизану мало фалило до Лиге шамиона, а уствари им фали толико да не можемо ни да замислимо", рекао је Ђилас.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво