И Златорог одустао од Јадранске лиге

Кошаркашки клуб Златорог саопштио је да следеће сезоне неће играти у Јадранској лиги због недостатка новца.

Златорог је добио позив да учествује у лиги када су Олимпија и Хелиос одустали, али је вицешампион Словеније саопштио да је после анализе буџета одустао од учешћа јер не би могао достојно да се такмичи против тимова "чије су финансијске могућности много веће" од њихових.

"Пре него што смо донели коначну одлуку, обратили смо се нашем главном спонзору, Пивоварни Лашко, али пошто смо са њима већ потписали чврст, дугорочни и за словеначке услове свакако импресиван уговор до 2018, нисмо могли да добијемо додатна средства", наводи се у саопштењу.

Управа је навела да је размишљала да се ипак упусти у регионално такмичење, али да је на крају одлучила да се посвети развоју и промоцији младих играча кроз домаћа такмичења.

"Управа клуба се нада да ће добар рад резултирати додатним средствима и да ћемо моћи да играмо АБА лигу у наредним сезонама", наводи се у саопштењу.

Применом националног коефицијента, следеће државе за пријем нових клубова у регионалној лиги су Босна и Херцеговина и Македонија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво