Звезда надиграла Мегу и повела у серији

Црвена звезда - Мега Лекс 95:88. Црвено-бели су успели да поведу у финалној серији АБА лиге против Мега Лекса са 1:0, после изузетно узбудљивог меча. Други меч игра се у суботу у Хали "Александар Николић" од 20.00. Директан пренос на каналима РТС-а.

Још један неизвестан меч одиграли су Звезда и Мега. Црвено-бели су у неколико наврата успевали да се одлепе, али та предност није била двоцифрена. Гости су с друге стране још једном демонстрирали могућност да се брзо врате и преокрену резултат. Меч достојан финала, на крају црвено-бели успевају да реше меч у своју корист и поведу у серији са 1:0.  

Звезду су до победе предводили Маик Цирбес са 17 поена и 12 скокова и Квинси Милер са 17 поена и шест асистенција. Марко Симоновић постигао је 15 поена, а Бранко Лазић 12.
У екипи Меге најефикаснији је био Никола Ивановић са 25 поена и шест асистенција, Ђорђе Симеуновић постигао је 20, а Данило Николћ 18 поена, док је Раде Загорац убацио 13 уз пет асистенција.

У првој четвртини оба тима су показала одличан напад, али и мањак добре одбране, што је проузроковало да већ у првој четвртини постигну 52 поена. Оно што треба истаћи, јесте сјајна игра Данила Николица, док се у наставку укључио и Раде Загорац. Из прве четвртине свакако најбитнији детаљ је да је Немања Дангубић већ после два минута игре, напустио терен због повреде десног скочног зглоба и отишао у свлачионицу.

Силно мотивисана млада екипа Дејана Милојевића и у другој четвртини наставила је с веома агресивном игром, па је после три и по минута игре у том периоду водила с 31:29.
Ипак, средином друге деонице оба тима заиграла су чвршће у одбранама, па је темпо меча нешто опао, да би у финишу првог полувремена екипа Дејана Радоњића серијом 6:0 дошла до предности од 48:41. Мега је затим преко Стефана Симића и Ђорђа Симеуновића смањила за 48:45.

Добро су црвено-бели почели трећу четвртину па су после три минута игре водили с 57:48. Уследио је тајм-аут Дејана Милојевића, после ког је Данило Нилокић погодио "тројку2, што је био почетак добре серије Меге, која је успела да стигне до преокрета, те је на крају тог периода водила са 70:68.

Последња деоница припала је у потпуности домаћину, који је од самог старта тог периода био знатно бољи ривал. Одбрана Звезде је била на високом нивоу, а шутерски расположени били су Марко Симоновић и Квинси Милер, који су серијом 9:0 црвено-беле довели до двоцифрене предности 83:72.

Мега је на три минута пре краја меча смањила на 84:88, после четврте "тројке" Николића из петог покушаја и поена Николића с линије пенала.

Ипак, гости су остали без снаге, а утакмицу је са седам везаних поена решио Марко Гудурић.

Утакмица у дворани Пионир одиграна је пред око 2.500 гледалаца.

Друга утакмица финалне серије плеј-офа између Црвене звезде и Мега Лекса биће одиграна у суботу од 20.00 у дворани "Александар Николић.

Ток меча:

20.47 - Крај меча. Црвена звезда - Мега Лекс 95:88. Црвено-бели серијом од 4:0 поново враћају предност, а након тројке Симоновића имају пет поена предности, 77:72. после тајм-аута Милојевића, још две тројке Звезде за плус 11. Нови тајм-аут за Мегу. Домаћин је наставио са сјаном игром и на пет минута до краја има плус 13. Уследила је серија Меге од од 7:0, што је приморало тренера Звезде да затражи тајм-аут. До краја сусрета Звезда је успела да сачува предност.

20.24 - Крај треће четвртине, Црвена звезда - Мега 68:70. Серијом 9:3 Звезда успева да се одлепи на плус девет. Мега, после тајм-аута, одговара серијом од 7:0, сада Радоњић тражи предах. После пет минута игре у другом полувремену резултат је био изједначен 59:59. У наставку игра кош за кош. У финишу периода Мега тројком долази до предности од два поена. Трећи период Мега је решила у своју корист резултатом 25:20.

20.04 - Почело је друго полувреме.

19.47 - Полувреме, Црвена звезда - Мега Лекс 48:45. Мега је успела да изједначи на 27:27, а потом и да поведе 31:29. После распуцаног првог периода на обе стране доста промашаја у отвореним шутевима. Екипе су се потом смењивале у вођству. У финишу полувремена Звезда повећава на 48:41. Мега се враћа са четири поена из једног напада и смањује на три поена заостатка. Други период црвено-бели су добили резултатом 21:20.

19.23 - Крај прве четвртине, Црвена звезда - Мега Лекс 27:25. Велика борба од самог старта. Мега нешто боље ушла у меч, али су кошаркаши црвено-белих брзо подесили „нишанске справе" и преузели контролу. После пет минута игре Звезда је имала предност од седам поена, 18:11. Звезда ломи противника и повећава на 21:13. Настављено је у високом ритму на обе стране. До краја периода Мега је успела да смањи заостатак на само два поена.

19.00 - Почео је меч између Црвене звезе и Мега Лекса

18.58 - Очекујемо почетак меча у Хали Александар Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво