Читај ми!

Орлићи убедљиви

Млада фудбалска репрезентација Србије победила је Фарска Острва са 5:1 у мечу дугог кола квалификација за одлазак на Европскo првенство за играче до 21 године.

Утакмица на Градском стадиону у Ужицу играна је пред око 6.000 гледалаца.

Фарска Острва повела су већ у 6. минуту меча, поготком Јакобсена. Уследила је, међутим, права канонада изабраника нашег селектора Александра Јанковића.

Најпре је Којић изједначио у 15. минуту, да би већ три минута касније Настасић донео предност Србији од 2:1.

На 3:1 повисио је Дарко Лазовић у 26. минуту, а резултат првог полувремена од 4:1 поставио је Милуновић у 38. минуту, што је изазвало одушевљење великог броја гледалаца на стадиону у Ужицу, који су дошли да пруже подршку нашој младој репрезентацији.

На наредни погодак чекало се све до 81. минута, када је Дарко Лазовић постигао свој други гол на мечу и тако донео победу Србији од 5:1.

Била је то друга победа Србије у овом квалификационом циклусу, а наредни, трећи меч у борби за одлазак на Шампионат Европе за играче до 21 године, Србија ће играти против Македоније 7. октобра у гостима.

Репрезентативци Србије са шест бодова из две утакмице налазе се на првом месту у групи, испред Данске која је данас са 3:0 победила

Северну Ирску у Белфасту. Данцима је то био први меч, док су репрезентативци Северне Ирске сакупили четири бода из исто толико утакмица.

На четвртом месту Групе 4 су Фарска Острва са једним бодом из два меча, док селекција Македоније још није играла.

Победа Србије на овом мечу могла је да буде убедљивија, посебно по броју шанси у првом полувремену.

У 21. минуту нападач Рада Немања Којић био је близу другог поготка у мечу, али је после  Лазовићевог додавања погодио стативу.

Прилике за гол током меча имали су још Лука Милуновић, Филип Ђуричић, Дарко Лазовић и Немања Милић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво