Једва реми

Голом Новаковича у 63. минуту, Словенија повела у Београду против Србије. Жигић изједначио у 85. минуту меча. Пред старт меча, неколико столица полетело ка словеначким навијачима, умешала се и полиција. Ово је четврти узаступни меч ова два ривала који је завршен без победника.

Поново реми између Србије и Словеније. На прилично испуњеној „Маракани", Србија је одиграла слаб меч и на крају ипак успела да „извуче" важан бод. Стрелци Новакович у 63. минуту за вођство Словеније, Жигић изједначио у 86. минуту меча.

Од самог старта меча, Србија је деловала прилично безидејно и уморно. Словенци су се определили за дефанзивну игру, али су брзим контранападима покушавали да угрозе, вечерас, врло несигурну одбрану „орлова".

Утакмица никако није могла да задовољи фудбалске сладокусце. Оба тима играла су врло оштро, па није чудо што је судија Бекеренса из Португала показао чак девет жутих картона. Чини се да су они делом и последица судијских одлука, а португалски судија је оштетио Србију за једанаестерац у 82. минуту меча.

У првом делу меча нису виђене изгледније прилике ни пред једним голом. Србија је у старту имала више лопту у својим ногама, али како је време одмицало, Словенија је преузела доминацију и у том сегменту игре.

На полувремену, српски штаб врши прву измену. Уместо недовољно опорављеног Тошића у игру улази Милош Красић, који није направио предност по десној нападачкој страни Србије. Његов партнер по левој страни Милан Јовановић показао је велику жељу, али није био продуктиван, чак је деловао врло нервозно, па није чудно што је замењен Нинковићем у 63. минуту.

А баш тај минут био је кобан за „орлове". Једна у низу полуконтри Словеније крунисана је поготком. Кирм је прошао по левој страни, упутио врло прецизан центаршут ка Дедичу, који је имао лак посао да са петерца матира немоћног Ђуричића.

Од тог тренутка, Србија креће ангажованије у нападе, али још увек није било праве идеје, нити акције. У тим тренуцима, Данко Лазовић преузима на себе одговорност у нападу, али није добро функционисао у тандему са Жигићем.

Спорни тренутак десио се у 82. минуту, када Бекеренса није санкционисао пеналом очигледан старт са леђа над Лазовићем, већ је показао само на корнер. Као да је та ситуација додатно наљутила српске репрезентативце.

У 86. минуту меча, акција Србије ишла је по десној страни. Нинковић је извео један слободан ударац, кратко за Рукавину, који је повукао лопту неколико корака и сјајно центрирао ка Жигићу. Наш центарфор је просто полетео кроз ваздух и главом затресао мрежу Самира Нандановича.

Времена је све мање и мање. Бенкеренса показује да ће се играти четири минута надокнаде и баш у том периоду, Србија има шансу за победу. Лазовић је пробао да упосли Жигића, који је био у изгледној ситуацији, али горостасни нападач Србије није успео да исконтролише лопту и шанса је отишла у неповрат.

На крају, подела бодова, као по обичају. Словенија је успела у намери да у Београду остане непоражена, а и Србија може бити срећна што је у самом финишу меча извукла бод. Много тога ће зависити од реванш меча у Словенији.

За Србију су играли: Ђуричић, Рукавина, Видић, Суботић, Луковић, Станковић, Кузмановић, Тошић, Јовановић, Лазовић и Жигић. Са клупе су ушли: Красић, Нинковић и Качар.

Словенци су играли у следећем саставу: Ханданович, Бречко, Цесар, Јокић, Маврич, Корен, Бирса, Кирм, Радосављевич, Дедич и Новакович. Као резерве су ушли: Љубијанкић, Иличич и Стевановић.

Број коментара 298

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво