Спасојевић: Остали смо ускраћени за идеје кандидата

Председник ФК Црвена звезда Топлица Спасојевић коментарисао је избор новог председника ФСС, тренутну ситуацију у клубу, као и будуће планове Црвене звезде.

Црвена звезда остала је неутралана на гласању за избор новог председника ФСС.

Одлучили смо да заузмемо такав став јер нисмо имали презентоване идеје и програме кандидата. Неопходно је било благовремено обавестити јавност о именима кандидата за челну функцију у нашем фудбалу, а не чекати до последњег дана уочи седнице Скупштине ФСС. Уосталом, изабрани кандидат није ни изнео свој програм пре именовања, тако да је остало непознато шта је његова визија, које су му идеје, шта је са развојем клупског и репрезентативног фудбала у Србији. Сматрамо да је кандидат морао да презентује фудбалској јавности стратегију развоја српског фудбала у наредне 4 године, а за то смо остали ускраћени.
Црвена звезда се залаже за корените промене у домаћем фудбалу које обухватају све структуре Савеза. Јасно је да нећемо седети скрштених руку и чекати да ствари настављају да тапкају у месту, јер је садашња ситуација недопустива. Господина Томислава Караџића изабрала је Скупштина Фудбалског савеза Србије већином гласова, али без подршке Црвене звезде. Будите уверени да Црвена звезда неће дозволити да се у наредном периоду на било који начин наруши углед Клуба или фаворизује било који други домаћи клуб. Одмах ћемо реаговати на одговарајући начин, као најтрофејнији и најпопуларнији клуб са ових простора. Тачно је да је господин Мишковић био изричито против именовања господина Караџића и одлучио је привремено да замрзне свој статус у УО Црвене звезде, што значи да он и даље остаје члан највишег клупског органа. То је његов лични став који сви у клубу поштујемо.

У току су припреме за предстојећу сезону. Дошао је велики број нових играча, радови на реконструкцији главног терена увелико су у току.

Све тече по зацртаном плану, постављен је дренажни систем. Грејачи ће бити постављени наредних дана и како смо информисани радови би требало да се окончају у предвиђеном року. Извођачи радова наишли су на извесне проблеме приликом подизања претходне травнате подлоге и то је успорило рад, а не како су неки тврдили, неизмирене финансијске обавезе према извођачу.
Велики радови су у току и на помоћном терену првог тима, као и на једном од терена Звездине омладинске школе, где ће бити постављен најмодернији терен са вештачком травом. Све су то инвестиције које изискују велика средства, али су нам у овом моменту неопходне.

Екипа се већ две недеље налази на припремама у Аустрији и Словенији.

Прелазни рок није завршен за Црвену звезду. Још неколико играча се налази на списку наших жеља. Спортски директор Горан Буњевчевић интензивно ради на проналажењу одговарајућих замена играчима који су отишли у летњем прелазном року. Шеф стручног штаба указао нам је на то где се морамо појачати, наш је задатак да доведемо одговарајуће играче. Наредних дана планира се одлазак у Словенију најужег руководства Клуба које ће посетити екипу и пружити подршку играчима и члановима Стручног штаба. Наметнут је жесток темпо на припремама, тренер Земан има нову концепцију у раду, али сам убеђен да ће до почетка сезоне Црвена звезда бити одлично припремљена.

Председник ФК Црвена звезда најавио је за крај ове недеље нову седницу УО.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво