Дaн Тана: Плате играчима до краја месеца

Председник Црвене звезде Дан Тана обећао је играчима тог клуба да ће им сва дуговања бити исплаћена до краја месеца.

"Имали смо одличан састанак. Играчи су изнели своје мишљење, договорили смо се да им до краја месеца исплатимо сва дуговања и, пошто смо у Звезди сви једна велика фамилија, да наши проблеми остану у кући, а не да правимо шалу од свега тога", рекао је Тана на Маркани.

Играчима Црвене звезде нису исплаћене плате још од зимске паузе у првенству, што је у јавност изашло скорашњом изјавом Мирнеса Шишића, коме је станодавац запретио избацивањем из стана.

"Проблем са Шишићем је решен, он се мало и увредио што ја нисам дошао да се упознам са њим када је стигао у клуб. Сада је све у реду", рекао је Тана.

"Ако неки играч Звезде каже да гладује, он је лажов. Некима би међутим, можда било добро да гладују, јер би више трчали", додао је он.

Фудбалери Никола Лазетић и Огњен Короман потврдили су да су играчи задовољни исходом састанка.

"Нисмо постављали никакве ултиматуме, желели смо само да видимо на који начин управа намерава да реши ову проблематичну ситуацију. До сада нисмо желели да излазимо у јавност, јер нисмо желели да тражимо алиби, али пошто смо већ практично изгубили шансу да освојимо титулу, желели смо да решимо проблем. Посебно млади играчи имају велики проблем", рекао је Лазетић.

"Ситуација јесте тешка, али смо се договорили да покушамо да из ње изађемо још јачи", казао је Короман.

Лазетић и Короман су истакли да ће сви у клубу учинити све што је могуће да неуспешну сезону заврше овајањем Лав купа.

Следеће недеље план за излазак из кризе

Председник Црвене звезде Дaн Тана најавио је да ће средином следеће недеље објавити план којим намерава да преброди финансијску кризу и проба да измири дугове веће од 20 милиона евра.

"У уторак имамо Управни одбор, а после тога ћемо објавити колико и коме дугујемо и саопштити идеју којом намеравамо да решимо те проблеме... Морамо да будемо реални и јавно кажемо да Звезди за нормално функционисање годишње треба минимум 10 милиона евра", рекао је Тана новинарима на Маракани.

Тана је потврдио да су Звездини дугови  већи од 20 милиона евра, али је рекао да црвено-бели имају потраживања од око пет милиона евра.

"Има много обећања на основу којих сам разрадио идеју. Многа од њих су, међутим, саопштена преко новина, а обећавали су и неки чланови Управе, али ништа нису испунили. Тако да ћемо видети. Да не буде после, обећање - лудом радовање", казао је он. Тана је казао и да је пре доласка на функцију председника, у новембру прошле године, имао обећања појединих политичара да ће помоћи Звезди у случају потребе, али да му се сада нико од њих не јавља. Звездин председник  жели да се оформи тим од 12 до 15 чланова, који ће црвено-белима годишње доностити између три и три и по милиона евра. Планира се да се од лета уведе плаћање чланарине, од које би Звезда могла да заради додатна три милиона евра.

"Често се Звезда пореди са Барселоном и Реалом, а они имају хиљаде чланова који плаћају чланарину. Ми, са друге стране, немамо ниједног, иако је статутом то прописано. То је трагедија и срамота", рекао је Тана.

Он је казао да велики проблем за Звезду представља то што омладинска школа не ствара квалитетне играче, на чијој би продаји клуб могао да заради.  Тана је додао да Звезда никад није продала мање играча него ове сезоне, што је пореметило планове управе, која је рачунала на новац од трансфера. Рекао је и да је Филипу Цептеру послао понуду за спонзорство, и да је његова компанија "Цептер" примила.

"Они сада анализирају наш предлог. Ми смо, за сваки случај, послали понуду на адресу још две-три компаније, али оне не би сасвим замениле Цептера", навео јe он.  Навијачи Звезде изјављивали су да планирају да својим новчаним прилозима помогну клуб, али је Тана оценио да је нереално очекивати да то реши проблеме црвено-белих.

"Цео живот сам у иностранству, свуда сам ишао у цркву где долазе Срби. Знам да је врло тешко Србину узети пет долара за било какву хуманитарну акцију. То раде неки други народи, Јевреји, рецимо", рекао је председник.

"Помиње се сума од 40 милиона евра. Обећавам да ћу, ако навијачи толико сакупе, лично Звезди поклонити 80 милиона евра", казао је председник Звезде.

Тана је истакао и да има подршку 90 одсто људи из Управног одбора и да ни са ким није у конфликту. Он је додао да не размишља да да отказ генералном секретару Саши Козићу, коме је "најтеже".

Први Звездин човек  похвалио је потпредседника Марка Мишковића, уз образложење да је он урадио много више него што је обећао и да не заслужује критике. Одлазак другог потпредседника клуба Владимира Југовића Тана је образложио ставом да некадашњи фудбалер није желео да трпи да по новинама чита како се о њему пише као о нераднику.

"Првобитно је план био да Југовић помогне спортском директору, али су касније неки чланови УО били против тога, па је одустао. Веома га поштујем, као и Илију Ивића, нашег спортског директора. Звезда треба да буде веома срећа што има Ивића, али лично сумњам да би он дошао да је тачно знао у каквој смо ситуацији. Чак ни ја нисам знао право стање", рекао је он.

Тана је одговорио на отпужбе фудбалског менаџера Ранка Стојића, који је недавно изјавио да председник Црвене звезде неколико пута није одржао реч.

"Стојић је љубоморан човек. Највећа лаж је причати, као што то неки раде, да је Стојић највећи пријатељ Црвене звезде", казао је он. На констатацију новинара да је то говорио и члан УО и садашњи финансијер Драги Мићовић, Тана је рекао: "Нека Мићовић онда иде у Рад или нека Стојић дође у Звезду".

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво