Читај ми!

Звезда убедљива против Колубаре, Катаи и Павков двоструки стрелци

Убедљивим тријумфом против Колубаре 5:0, Црвена звезда дошла до друге победе у новој фудбалској Суперлиги. Сви голови постигнути у првом полувремену - Александар Катаи и Милан Павков двоструки стрелци, коначан резултат поставио Гелор Канга.

Убедљивим тријумфом против Колубаре 5:0, Црвена звезда је ставила до знања ривалима да се неће одрећи шампионске титуле.

Тим из Лазаревца испраћен је са стадиона "Рајко Митић" са пет голова у мрежи, а црвено-бели су све поготке постигли у првом полувремену сусрета.

Екипа Дејана Станковића дошла је до вођства већ у деветом минуту, када је Александар Катаи прецизним ударцем завршио соло акцију по левој страни.

У 15. минуту било је 2:0, а у листу стрелаца уписао се Милан Павков, који је искористио центаршут младог Станковића и врло спретно главом савладао голмана гостију Балшу Поповића.

Убедљив старт црвено-белих потпуно је пореметио игру Колубаре, која је у Београд стигла са идејом да се надиграва са шампионом.

Велики број грешака условљен високим пресингом Звездиних играча створио је довољно прилика за домаћина, који је своје шансе умео да искористи.

Већ у 22. минуту Павков постиже и други погодак на мечу, а исто је учинио и Катаи три минута касније.

У 36. минуту ВАР је поништио гол Букарија због офсајда, али су црвено-бели ипак стигли до петарде на полувремену, пошто је Канга у 45. минуту прецизним ударцем успео да савлада Поповића.

Тренер гостију Ђурђевић у полувремену је направио чак три промене, што је и дало резултата.

И даље је Звезда била бољљи ривал, имала више лопту у поседу као и удараца ка голу Колубаре, али је распоред снага на средини терена био значајно уравнотеженији.

Томе је допринела и нешто мање агресиван игра црвено-белих, у чијим редовима су по неколико покушаја имали Кангва и Иванић.

Најбољу прилику за госте створио је Стефан Марјановић, који је ударцем са више од 25 метара затресао пречку Звездиног гола.

У финишу сусрета Станковић је шансу дао и младим снагама, Лековић и Лучић имали су прилику да покажу домаћим навијачима шта знају.

Управо је Лучић изборио једанаестерац за црвено-беле у 85. минуту, а Лековић добио прилику да се упише у листу стрелаца. Ипак, голман Божовић прочитао је младог Звездиног играча и одбранио ударац са 11 метара.

Звезда је тако дошла до друге победе у две одигране утакмице и већ стекла два бода предности у односу на вечитог ривала, екипу Партизана, која је у петак ремизирала са Радничким у Нишу.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се