Читај ми!

Партизан ишчупао бод у Нишу са беле тачке у 97. минуту!

Фудбалери нишког Радничког и Партизана одиграли су нерешено 3:3 у дербију другог кола Суперлиге Србије. Партизан је киксирао на неугодном гостовању у Нишу, али је имао среће да уопште дође до бода јер је до средине другог полувремена имао два гола заостатка.

Партизан није личио на екипу која је пре неколико дана започела сезону убедљивим тријумфом и већ након другог кола могао би да заостаје за највећим ривалом у трци за шампионску титулу.

Црно-бели су се извукли поготком Рикарда Гомеша са пенала у 97. минуту, пошто је претходно оборен Лутовац у казненом простору, што је био други једанаестерац за госте.

Утакмица на "Чаиру" почела је шокантно за госте јер је Раднички повео већ из првог покушаја, тачније у другом минуту. Стрелац је био Бојан Млађовић који се најбоље снашао у казненом простору после једног одбитка и лопту главом сместио у мрежу.

На жалост "мераклија", њихова предност истопила се десетак минута касније, а Млађовић је поново био у центру пажње. Овога пута је оборио Рикарда Гомеша, а после асистенције ВАР-а, судија Дејан Трифковић је показао на белу тачку.

Сигуран извођач најстроже казне био је Бибарс Натхо за 1:1 у раној фази утакмице.

У 25. минуту Рикардо је имао велику шансу да већ тада донесе преокрет црно-белима, лош одскок лопте онемогућио га је да добро шутира иако је већ заобишао противничког голмана.

У завршници првог дела игре било је много узбуђења – прво је пречка спасла Партизан након сјајне контре и покушаја Пејовића, а онда је и Слободану Урошевићу поништен погодак због офсајда.

ВАР је имао много посла у првих 45 минута која су завршена резултатом 1:1.

Нико није ни сањао да ће почетак другог полувремена донети ситуацију која се десила – Раднички је поново шокирао противника, али је овога пута постигао два брза поготка.

У 50. минуту Димић је казнио још једну лошу реакцију одбране црно-белих, да би пет минута касније Јовановић на другој стативи ухватио леп волеј и нокаутирао вицешампиона.

Ни ту није био крај узбуђењима јер су гости после катастрофалног периода успели да ухвате неки ритам и наду им је вратио Урошевић, којем овога пута није поништен погодак. Сјајно је шутирао са 20-ак метара и смањио на 3:2.

Драма је достигла врхунац у финишу, било је чарки и умало је дошло до туче због нервозе, а у последњим минутима Партизан је на већ описан начин стигао до ремија.

Клуб из Хумске сада има четири бода и заузима прву позицију, док је Раднички дошао тек до првог бода у сезони.

У осталим утакмицама Спартак је у Суботици савладао Радник 2:0, док је Чукарички као гост био бољи од Новог Пазара – 2:1.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се