Симеоне надмудрио Клопа, "свеци" упознали Халанда

Утакмицама у Мадриду и Дортмунду почела је нокаут фаза Лиге шампиона. Атлетико минималним резултатом савладао екипу Ливерпула, голом Саула у четвртом минуту. Борусија слави Ерлинга Халанда, који је са два поготка донео тријумф "милионерима" против Пари Сен-Жермена. Реванш мечеви два дуела осмине финала елитног такмичења на програму су 11. марта.

Фудбалери Атлетика и Борусије стекли су предност после првих мечева осмине финала Лиге шампиона, пошто су као домаћини савладали Ливерпул, односно ПСЖ.

Екипа Дијега Симеонеа минималним резултатом је била боља од шампиона Европе, а једини гол на мечу постигао је Саул Нигез у четвртом минуту утакмице.

"Милионери" су на свом "Вестфалену" били бољи од Пари-Сен Жермена 2:1, захваљујући головима норвешког вундеркинда Ерлинга Халанда. Једини гол за "свеце" дело је Нејмара.

Реванш мечеви на програму су 11. марта у Ливерпулу, односно Паризу.

У среду се играју мечеви Аталанта - Валенсија и Тотенхем - Лајпциг (21.00, РТС1). 

Овако су протекли први мечеви осмине финала Лиге шампиона:

22.52 – Завршен је меч и Мадриду, Атлетико је савладао тим Ливерпула са 1:0.

22.49 – Крај у Дортмунду, Борусија је савладала екипу Пари Сен-Жермена са 2:1.

22.34 – ГОООЛ! Ерлинг Халанд постиже свој други погодак на мечу, Борусија поново води 2:1! Овога пута резервиста Рејна је асистент, а Халанд показао да располаже разорним ударцем.

22.32 – ГОООЛ! Није дуго трајала радост "милионера", Нејмар у 76. минуту доноси изједначење Парижанима. Kилијан Мбапе одрадио је велики део посла, Бразилцу је остало само да савлада Буркија.

22.26 – ГОООЛ! Борусија у 69. минуту долази до предности, стрелац је Ерлинг Халанд! Још једном се показало да је Норежанин велико појачање за "милионере". Млади нападач одлично се снашао у петерцу противника и, после акције Хакимија и Гереира, успео да савлада Кејлора Наваса.

22.23 – Шанса за Мбапеа, али Роман Бурки интервенише. Борусија - ПСЖ 0:0.

22.18 – На утакмици у Дортмунду ближи постизању поготка је домаћи тим, али одбрана ПСЖ-а успешно излази на крај са свим изазовима.

22.10 – Још једна добра прилика за Салаха. Египћанин је шутирао главом, после центаршута Гомеза, али лопта одлази поред десене стативе Облаковог гола.

22.03 – Настављени су мечеви.

21.46 – Полувреме на мечевима – Атлетико - Ливерпул 1:0, Борусија - ПСЖ 0:0.

21.36 – Велика прилика за Ливерпул. После комбинације Фирмина и Манеа, лопта стиже до Салаха, али је његов ударац изблокирао Фелипе.

21.27 – Све озбиљније напада и Борусија – Навас брани лукав ударац Санча. Борусија – ПСЖ 0:0.

21.26 – Велика Шанса за Морату, Алисон на правом месту. На другој страни Салах постиже погодак, али је Фирмино претходно био у офсајд позицији. Атлетико – Ливерпул 1:0.

21.17 – Ослободио се Ливерпул почетне иницијативе Атлетика и све опасније креће ка голу Облака. "Јорганџије" делују задовољне минималном предношћу – 1:0.

21.15 – Изједначен меч у Дортмунду. Покушао је на једној страни Нејмар из слободног ударца, на другој Санчо шутира после соло-продора – и даље 0:0.

21.05 – ГОООЛ! Атлетико од четвртог минута води против Ливерпула голом Саула Нигеза! Занимљив је податак да "јорганџије" никада нису изгубиле када је Саул био стрелац – 44 победе и два нерешена резултата.

21.00 – Почели су мечеви у Мадриду и Дортмунду.

20.55 – Главни судија меча у Мадриду је Пољак Марчињак, док ће у Дортмунду правду делити Шпанац Лахоз.

20.45 – Завирите у свлачионицу Борусије из Дортмунда.

20.35 – Фудбалери Ливерпула вечерас ће играти у дресовима са занимљивом комбинацијом боја...

20.25 – Лукас Пишчек ће вечерас 350. пут у каријери заиграти у дресу Борусије из Дортмунда, у свим такмичењима. Истовремено, Пољак је постао први играч "милионера" са 50 наступа у Лиги шампиона.

20.20 – Ливерпул је на стадиону "Ванда Метрополитано" одиграо само један меч – у финалу Лиге шампиона прошле сезоне, када је Клопова екипа освојила титулу шампиона Европе.

С друге стране, Дијего Симеоне са Атлетиком никада није изгубио утакмицу нокаут фазе Лиге шампиона на свом терену.

20.10 – Навијачи Атлетика дочекали су аутобус са домаћим играчима испред стадиона...

20.00 – Познати су састави тимова за вечерашње мечеве:

Борусија Дортмунд: Бурки – Пишчек, Хумелс, Загаду – Хакими, Џан, Витсел, Гереиро – Санчо, Халанд, Азар;

Пари Сен Жермен: Навас – Меније, Силва, Кимпембе, Курзава – Верати, Маркињош, Геј – Ди Марија, Мбапе, Нејмар.

Атлетико Мадрид: Облак – Врсаљко, Савић, Фелипе, Лоди – Коке, Саул, Парти, Лемар – Кореа, Мората;

Ливерпул: Алисон – Александер-Арнолд, Гомез, Ван Дајк, Робертсон – Фабињо, Хендерсон, Вајналдум – Салах, Фирмино, Мане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво