Атлетико закључао Ливерпул, са голом предности иде на Енфилд

Фудбалери Атлетика победили су у Мадриду Ливерпул резултатом 1:0 у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Једини погодак за Мадриђане постигао је Саул Нигез већ у четвртом минуту утакмице. Ливерпул је меч завршио без шута у оквир гола противника.

Домаћи су до предности дошли већ у четвртом минуту утакмице након првог корнера који је извео Коке. Стефан Савић је само закачио лопту, али се она одбила од неопрезног Фабиња и кроз гужву нашла пут до Саула Нигеза којем није било тешко да неометан постигне погодак.

Фудбалери Атлетика су искористили рано вођство да се у одбрани повуку ближе свом голу и препусте лопту Ливерпулу који је имао иницијативу али није успевао озбиљније да угрози гол Јана Облака.

Упркос дефанзивној тактици, Мадриђани су у 20. минуту опасно запретили када је леви бек Ренан са своје стране центрирао, али је Робертсон сјајном интервенцијом спречио да лопта дође до Алвара Морате који би остао сам пред голом Ливерпула.

Сачекао је Мората своју прилику шест минута касније када је након смушене реакције одбране Ливерпула лопта дошла до њега. Одлично је у казненом простору финтом избацио Фабиња, али је Облак одбранио његов слаб шут из близине.

Није прошао ни цео минут, а Јан Облак је на другој страни терена направио несхватљиву грешку. Додао је лопту Салаху, Египћанин је одлучио да из прве одигра до усамљеног Фирмина, али се он нашао у недозвољеној позицији.

У недостатку бољих идеја, покушавали су фудбалери Ливерпула и шутевима из даљине, али су Робертсон и Фабињо били веома непрецизни.

Најопаснији напад у првом полувремену гости из Ливерпула су организовали у 26. минуту када је Фирмино сачувао лопту на левој страни терена поред великог броја противничких играча и одлично је дотурио до Салаха који је шутирао са ивице шеснаестерца, али је Филипе поставио главу и лопту избацио у корнер.

До краја првог полувремена није било момената вредних помена, а и Дијего Симеоне и Јирген Клоп извршили су прве промене већ пред почетак другог. Маркос Љоренте је ушао уместо Томаса Лемара, а Дивок Ориђи је заменио Манеа који је добио жути картон.

Ливерпул је истим интезитетом наставио да напада и у наставку. У 53. минуту утакмице, Гомез је добро центриро по дубини терена, али је Салах главом шутирао поред гола.

У доброј ситуацији нашао се Мората у 68. минуту, али је оклевао са шутем пре него што је пао.

Ренан Лоди снажно је шутирао из велике даљине у 71. минуту, али ипак поред гола.

Изузетну прилику имао је Ливерпул у 73. минуту, само пар тренутака након што је Алекс Окслејд-Чејмберлен ушао у игру уместо Мохамеда Салаха. Ориђи је добро центрирао, а Хендерсон је у казненом простору успео да из волеја захвати лопту, али не довољно прецизно.

Стезали су гости до краја меча обруч око гола Атлетика, али против чврстог блока који је поставио Дијего Симеоне нису могли. Утакмицу су завршили вез шута у оквир гола противника, па ће 11. марта на Енфилду морати да буду опаснији и одлучнији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво