Шта се крије иза текста на дресовима ПСВ Ајндховена

Фудбалери ПСВ Ајндховена заиграли су у недељу против Твентеа у дресовима на којима је уместо имена спонзора био исписан читав пасус ситног текста, што се испоставило као добар трик јер је холандски клуб привукао пажњу спортске јавности и пробудио радозналост љубитеља фудбала широм света.

Текст на црвено-белим дресовима екипе из Ајндховена заменио је у недељу велики натпис "Brainport Eindhoven", који се уобичајено налази на месту предвиђеном за лого спонзора.

У питању није једна фирма већ сарадња моћних и развијених компанија и образовних институција које се налазе у региону Ајндховена, а које су посвећене технолошком напретку и иновацијама, због чега је регион познат као холандска Силицијумска долина.

Једна од компанија у региону јесте и Филипс, који је 1913. године основао ПСВ (Philips Sports Union) као спортско друштво запослених у фабрици и који и данас позајмљује име стадиону на којем ПСВ игра као домаћин.

Иако је привукао пажњу гледалаца широм света, иза 11 редова мистериозног текста, крије се заправо само кампања "Историја иза дреса" којом компаније из Ајндховена промовишу међусобну сарадњу и сарадњу са фудбалским клубом ПСВ.

"Мото Снага кроз јединство централна је у причи ПСВ-а. Овај мото наглашава и снагу овог региона. Нашег региона. Зато што се сарадња налази у нашем ДНК. Филипс је то схватио пре више од 125 година. У нашем технолошком региону и мислиоци и радници паметно раде заједно", писало је између осталог на дресу.

Да ли сте раније чули за холандску Силицијумску долину и сарадњу холандских компанија? Добар маркетиншки трик, рекло би се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво