Костић се играо са Бајерном, осам голова Лајпцига

Фудбалери Ајнтрахта савладали су у Франкфурту екипу Бајерна са 5:1, у дерби утакмици 10. кола Бундеслиге. Филип Костић постигао један гол и забележио две асистенције. Лајпциг са осам голова "почастио" екипу Мајнца, тријумфи водећих Менхенгладбаха и Дортмунда.

Иако ове сезоне нису у најбољој форми, фудбалери Ајнтрахта убедљиво су на свом терену савладали екипу Бајерна са 5:1 и приближили се врху табеле Бундеслиге.

Баварци су од деветог минута остали са играчем мање на терену, због искључења Боатенга, што је домаћи тим искористио и забележио убедљив тријумф.

Филип Костић донео је предност Ајнтрахту, повисио је Соу на асистенцију српског фудбалера, да би коначан резултат поставио Роберт Левандовски.

У наставку су домаћи постигли још три поготка, а срелци су били Абрахам, Хинтерегер и Пацијенција. Костић је код гола Хинтерегера поново био асистент.

Лајпциг је одиграо фантастичан меч против Мајнца, а домаћи играчи славили су тријумф од чак 8:0, а истакао се троструки стрелац Тимо Вернер.

Већ на полувремену било је 5:0, а стрелци су били Сабицер, Вернер, Нкунку, Халстенберг и Поулсен, док су у наставку голове постигли Вернер (два) и Мукиеле.

И водеће екипе биле су успешне у 10. колу. Менхенгладбах је славио у Леверкузену са 2:1, док је Борусија у Дортмунду савладала Волфсбург са 3:0.

У утакмици између Вердера и Фрајбурга није било победника 2:2.

Резултати и парови десетог кола Бундеслиге:

Петак: Хофенхајм – Падерборн 3:0

Субота:

Леверкузен – Менхенгладбах 1:2
Дортмунд – Волфсбург 3:0
Ајнтрахт – Бајерн 5:1
Лајпциг – Мајнц 8:0
Вердер Фрајбург 2:2
Унион Берлин – Херта 1:0

Недеља:

Диселдорф – Келн (15.30)
Аугсбург – Шалке (18.00)

Табела: Менхенгладбах 22, Дортмунд 19, Лајпциг, Бајерн, Фрајбург 18, Ајнтрахт, Волфсбург, Хофенхајм 17, Шалке, Леверкузен 15, Херта, Вердер 11, Унион 10, Мајнц 9, Диселдорф, Келн, Аугсбург 7, Падерборн 4.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво